2019-10-20 01:13

Până şi Putin ne compătimeşte

 |  11:09
Până şi Putin ne compătimeşte

Au trecut aproape 30 de ani de la „aplicaţia” din decembrie 1989, iar cei care s-au perindat la conducerea ţării, indiferent de culoare politică, au fost nişte piloţi orbi, aşa cum spunea în 1937 Mircea Eliade despre conducătorii de la aceea vreme.

Adică, după 1990, piloţii orbi au distrus, au falimentat, au privatizat după ureche şi au vândut la fier vechi peste 1.200 de mari întreprinderi româneşti. În 1989, România nu avea datorii externe si dispunea de circa 18 miliarde de dolari, constituite din lichidităţi bancare sub formă de rezerve valutare şi din creanţe generate de exporturi. Unde au dispărut aceşti bani? Se ştie foarte bine, dar nu se spune public, iar astăzi am ajuns să trăim ca ţară dintr-un împrumut în altul. Mult mai grav este că am ajuns să fim compătimiţi tocmai de cel care este, probabil, cel mai puternic om de pe planetă: Vladimir Putin. La o conferinţă de presă ce a avut loc luna trecută la Kremlin, preşedintele Rusiei a spus foarte clar, cu subiect şi predicat, când a fost întrebat despre dezastrul care a pus stăpânire pe România: „O ţară distrusă. Păcat, era o ţară foarte frumoasă, bogată şi respectată. Nu mai este demult aşa. Sunt mari interese oligarhice mondiale acolo care distrug. Păcat. Îmi exprim compasiunea pentru poporul român prieten”. Incredibil. Până şi Putin ne compătimeşte. Trist, dar adevărat! Orice comentariu este inutil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

NATO, revenirea la origini Conflictele militare care au apărut în ultima vreme precum ciupercile după ploaie par să fi luat NATO prin surprindere, reacţiile organizaţiei fiind de multe ori întârziate şi trădând o oarecare indecizie. Siria, Irak, Ucraina, şicanele dintre China şi vecinii săi din Asia sunt tot atâtea teste pentru cea mai puternică organizaţie a lumii. Iar toţi cei interesaţi privesc, analizează orice ezitare şi trag concluziile care se impun
25 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray