2020-02-18 12:41

Panaramele şi sportul

 |  20:04
Panaramele şi sportul

Într-oţară în care nimeni nu mai crede în viitorul ei, nici lumea sportului nu puteasă facă rabat. Odată cu meciul lui Bute, programat sâmbătă, mi-am adus aminte,cu amărăciune, de ce s-a întâmplat la Zenit - Unirea Urziceni.

Suntsătul până peste cap de spectacole ieftine, iar atunci când ar trebui să aibăloc o discuţie serioasă, toţi dau din colţ în colţ. Fotbalul românesc e dominatde un fariseism crunt, în care nimeni nu pare dornic de performanţă şi e mânatde propriul interes într-o direcţie mai mult decât greşită pentru sport.

Toatălumea îşi declină responsabilitatea, nimeni nu e vinovat pentru situaţia dinprezent, însă totul se duce de râpă mai repede decât credeam.

Iată câteva dintre imaginileconcludente şi motivele pentru căderea fotbalului mioritic:

Dinamo – Steaua: De obicei, lameciurile de pe teren propriu ale echipei lui Andone vin, în medie, cam 2.000de spectatori. La derby-ul cu Steaua, stadionul va fi arhiplin. Să înţeleg căde fapt ceilalţi vin pentru Steaua, nu pentru Dinamo? Sau sunt antistelişti?

Dumitru Dragomir: Probabil că aţiauzit de el. E preşedintele LPF de vreo 15 ani, dar s-a făcut remarcat maidegrabă ca definiţie a vicleniei şi a făţărniciei. Ultima dovadă:

2septembrie: “Steaua a făcut o afacere bună cujucătorii de la Urziceni. Din două echipe poate să facă una de top. Becali aluat jucători buni”.

26 septembrie: “Steaua i-a luat pe cei de la Urzicenicând erau pe ultimul loc. Dan Petrescu i-a stors puternic. Omul nu e o maşină.Echipa aia şi-a dus traiul, iar în combinaţie cu Steaua s-ar putea să iasănimic”.

Cristi Borcea: După un meci cu Vaslui, iese în faţă şi anunţă că “arbitrul ne-a masacarat” (n.n., experţii în arbitraj spun că nu). Patruzile mai târziu, într-un joc din Cupa României, Dinamo primeşte două penalty-uri, iaradversarilor le este anulat un gol, cam valabil.

Mircea Sandu: Cât timp naţionala avea rezultateşi era o prezenţă constantă la turneele finale, îşi asuma meritele. De 10 ani,dă vina pe politicieni.

Televiziunile: Campioană în 2009 şi vicecampioanăîn 2010, Urziceni juca în deplasare cu Zenit, în preliminariile LigiiCampionilor. Nici o televiziune de sport nu a vrut să plătească pentrudrepturile tv. De apreciat, B1 a achiziţionat în ultimul moment pachetul, darîn prima repriză a transmis jocul de pe un site pirat, aşa că a fost un fiascototal. La Sport.ro apar mai multe pipiţe dezbrăcate decât sport, iar la GSP TV,cu excepţia meciurilor fără miză din Liga I, doar show-uri cu Becali înprim-plan.

Lista continuă...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine