2019-11-18 01:34

Peștii mici înghit peștii mari

 |  18:05

Robert Veress

La mijlocul lunii martie, DNA anunța arestarea unui pește mic: consilierul local ploieştean Ionuţ Ionescu, PNL, angajat al SC Hidro Prahova, ex-manager al Unităţii de Implementare a Proiectului (UIP) din cadrul societății subordonate Consiliului Județean. Acuzația: a pretins mită un milion de euro de la firmele care au câștigat licitaţii pe proiecte edilitare cu fonduri europene.

Miercuri, când procurorii DNA Ploiești, aceiași care l-au arestat pe Ionescu, au anunțat noi acuzații la adresa deputatului Sebastian Ghiță, în comunicatul DNA se precizează că prietenul de familie al premierului Ponta a exercitat presiuni asupra șefului Unității de Implementare a Proiectelor (UIP) din cadrul SC Hidro Prahova SA. Presiunile au culminat cu înlocuirea din funcție a șefului UIP, după ce acesta nu s-a arătat foarte săritor în efectuarea plăților către SC Grossman Engineering Group SRL, firma lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului.

DNA nu-l nominalizează pe directorul UIP prigonit de Ghiță, dar cred că e vorba taman despre Ionuț Ionescu - peștișorul agățat în martie. Și, mai este destul de limpede că acesta a ciripit. Sau, ca să mă exprim tot în limbaj piscicol, a depus icrele. Micii Piranha au eclozat, iar DNA i-a aruncat la fundul bălții pe cale să sece, unde au început să se zvârcolească, în criză de oxigen, marii prădători. Mâncați din toate părțile de Piranha, uriașii din apele tulburi ale corupției prahovene au început să sară înspre plasele salvatoare ale procurorilor. Iar asta înseamnă pericol mare pentru trioul PHG (Ponta-Herțanu-Ghiță).

Pe 10 iunie a fost reținut Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova în perioada 2008-2012, acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, Sebastian Ghiță, Mircea Cosma (preşedintele Consiliului Judeţean Prahova) și fiul său, Vlad Cosma, ex-deputat PSD.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, firmă care a derulat afaceri cu SC Hidro Prahova SA.

Ieri, pe lângă stenogramele „oficiale” din dosarului lui Sebastian Ghiță, au început să circule și niște stenograme „porno”, în care Ionuț Ionescu și Gheorghe Boeru discută, într-un limbaj ireproductibil, la adresa lui Sebastian Ghiță și a lui Victor Ponta. Eu zic că se pune de-o saramură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray