2020-05-25 06:39

Politica struţului

 |  18:40

Eduard Ivaşcu

E greu de spus dacă justiţia televizată este o realitate, dacă într-adevăr judecătorii se lasă influenţaţi de ceea ce văd pe „sticlă”, atunci când judecă un dosar sau altul. Cel puţin, o legătură directă nu a fost încă stabilită. Există însă, pe zi ce trece, indicii tot mai clare că ţara este guvernată de la televizor şi, chiar în multe cazuri, pentru televizor.

Toţi politicienii, fără excepţie, sunt atenţi la imaginea lor publică şi este normal acest lucru. Partea anormală intervine atunci când măsuri economice, care pot afecta viaţa cotidiană a milioane de oameni, sunt adoptate sau, dimpotrivă, sunt abandonate, în funcţie de reacţia „sticlei”.

Ultimul exemplu, de zilele acestea, implică Ministerul Finanţelor şi pe premierul Victor Ponta. După ce vineri seară publicase pe site-ul său proiectele Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, MFP a anunţat, sâmbătă, retragerea lor, la cererea primului-ministru, pentru a fi „analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice”. 

Decizia intempestivă a premierului Ponta vine după ce presa, în general, şi mai ales televiziunile, au prezentat pe larg „binefacerile” noului Cod fiscal.  Astfel,  persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă, ar urma să plătească un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini ar urma să fie majorat de două ori şi jumătate, în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi. Plus alte câteva „bucurii” similare.

Acum, sigur, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, de la 1 octombrie, anunţată deja ca o mare victorie de către Guvern, lasă un gol important în bugetul statului, iar acesta trebuie acoperit de undeva. Dacă politica e pe vorbe, economia e pe cifre! Şi în politică, la fel ca şi în viaţă, nu ar trebui să promiţi dacă nu îţi poţi onora promisiunea. În cazul în care acest lucru totuşi se întâmplă, ar trebui să ai măcar curajul de a-ţi asuma „paternitatea” măsurilor necesare pentru îndreptarea situaţiei.

Altfel, dacă interesul economic este total subordonat celui politic, interes care ar putea fi, să zicem, câştigarea prezidenţialelor din noiembrie, „beneficiarul” ar trebui să primească nu doar voturi, ci şi nota de plată pentru ele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-15Parerea ta...

PRESA, ARE UN MARE ROL:
13 Iul 2014

poate cobora pana la Iad, sau poate urca pan'la Cer, un politician! Din alt pct.de vedere, intr-adevar, cred ca Justitia mai pune mana pe dosarele prafuite, SI datorita aparitiei pe "sticla" a unor faptuitori, prinsi in flagrant-delict, adica - cu pantalonii-n vine, ori cu fustele-n cap (daca-s femei)! Asta, daca nu-s SCOSI, direct spalati (adica - nepatati) ca la Nufarul de catre colegii din Parlament, dinainte de a-si spune si Justitia cuvantul!
ENERVANT ESTE ATUNCI
13 Iul 2014

cand 'guverneaza', de pe sticla, mutandu-se de pe un fotoliu de televiziune, pe altul!
IN REST:
13 Iul 2014

SE JOACA cu noi! Adopta sau nu, un pachet de legi, in functie de reactiile furibunde la ele ori, la dat-ul din coada (pentru scurt timp), asa cum a fost cu CAS-ul asta! pai, daca nu-i bun, de ce nu retragi ceea ce-ai spus?! Faci misto de noi, nu?! Iar, ca sa te tii (totusi) 'de cuvant', aberezi, scotand din noaptea mintii tale (de politician tampit), alte taxe, taxisoare, ca sa acoperi golul pe care nu ti-l permiteai (dpdv bugetar), facut ELECTORAL!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine