2020-02-19 17:51

Poliţiştii au fost lăsaţi fără bani şi FMI ne dă a VI-a tranşă

 |  18:52

Acţiunea de protest a poliţiştilor din faţaPalatului Cotroceni s-a încheiat fără nici un rezultat, în sensul că nu au reuşitsă poarte un dialog cu preşedintele, privind revendicările cerute. Sigur, ebine să se trăiască având speranţa că lucrurile se vor îndrepta, însă prăpastiaîn care au fost împinşi cetăţenii României se va adânci şi mai tare. Nu preşedintelea fost cel care şi-a asumat măsurile de austeritate, printre ele fiind şi nebunesculprocent de 25%? Cum se mai gândeşte cineva că întâiul bărbat al ţării va da înapoi?Nu ne-a convins el că fără aceşti bani luaţi cu japca de la bugetari, de lapensionari, de la copacii de pe drumuri, de la peştii din acvarii, de la toaleteleecologice, FMI nu ne va scoate ţara din haos? La o oră după spargereamitingului, Puterea se lăuda că FMI ne acordă tranşa a VI-a.

Potrivit Legii unice de salarizare, poliţiştiisunt asimilaţi funcţionarilor publici. Asta înseamnă că programul lor de lucruar trebui să se termine la ora 16.00. După această oră, ar trebui să plece liniştiţiacasă şi să-şi vadă de familie. În practică, lucrurile stau altfel. Când suntchemaţi noaptea la cazuri, poliţiştii nu pot să se culce pe partea cealaltă, eitrebuie să stea în poziţie de drepţi non-stop pentru a se lua de gât cuinfractorii. Îi vedem păzind, de sărbători, în apropierea bisericilor, de regulă,în zonele cele mai aglomerate. Jandarmii trebuie să asigure ordinea publică înjurul stadioanelor, unde au loc meciuri de fotbal sau la tot felul de manifestăriculturale. Până acum, îi apăra statutul prin care aveau stabilite responsabilităţişi obligaţii, dar aveau şi unele drepturi, cum ar fi plata orelor suplimentare.Acum nu mai sunt bani să le răsplătească munca din afara orelor de program. Înaintese dădeau zile libere pentru consumul suplimentar de muncă. S-a renunţat şi laforma asta de plată, fiindcă volumul de lucrări este mult prea mare faţă depersonalul existent.

Protestatarii s-au mai răzvrătit şi pentru vârstade pensionare care a fost urcată la 65 de ani, în timp ce durata medie de viaţăa unui poliţist este de 62 de ani. Câţi dintre ei speră să-i mai deschidă uşapoştaşului?

Deja a fost deschisă lista sinuciderilor, unpoliţist şi-a pus arma la tâmplă şi s-a împuşcat. În buzunare, criminaliştiii-au găsit fluturaşul cu ultimul salariu primit şi mai multe hârtii din carerezulta că avea multe datorii de achitat. Un altul ameninţă cu sinuciderea,fiindcă nu mai are din ce trăi, iar răspunsul venit de la Interne a fost cătrebuie să parcurgă programul de prevenire a actelor suicidale.

Ieri, Vasile Blaga spunea: “Nu există o normă de restructurare, dar,din păcate, azi-mâine nu va mai trebui să fac mari restructurări în Poliţie canumăr de oameni pentru că mulţi nu mă ascultă”. Să se fi referit şi laprotestatari? Va începe Blaga restructurarea din Interne tocmai cu poliţiştiicare o duc mai rău şi care au ieşit în stradă să-şi strige disperarea?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

TIMISEU
25 Sep 2010

o parere! in 1919 banatul sa unit cu romania din pura convingere fata de ,,natiunea romana'' viitoare. ce ne-a dat noua romania dupa ,aproape 100 de ani? nimic! ne-a distrus mentalitatea si educatia ,,germanica'', bazata pe respect reciproc, cinste, civilitate si educatie. azi numai avem nimic din mostenirea ,,austro-ungara''. vorbesc de ,,austro-ungari'' , pe vremea lor banatul producea :cereale, otel, carbune, minereuri, cherestea,animale.si azi ce mai producem ptr. romania? NIMIC!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine