2020-01-24 12:53

Ponta 4 you

 |  19:56

Rene Pârşan

Victoraş a înţeles exact mesajul românilor din 16 noiembrie 2014 şi a croit noul guvern exact cum i l-au comandat aceştia în 9 decembrie 2012. E drept că la noul costum al executivului mai atârnă doar câteva zdrenţe liberale, că „portjartelele” verzi ale ungurilor au fost disimulate cu dibăcie şi că din conservatori mai atârnă câteva scame din izmenele Armani ale lui Voiculescu. E greu de crezut, dar fostul viitor premier Tăriceanu, cel care se mai smiorcăie într-o batistuţă uselistă, a avut un rol mai mare ca Dragnea în construcţia noului executiv. Este un guvern de trecut iarna, o ştie şi Ponta, motiv pentru care l-a păstrat ca unică mână dreaptă pe Oprea, responsabil cu dirijarea elicopterelor SMURD şi dezăpezirea pensionarilor fideli. Vine vorba, de fapt PSD intuieşte trădarea iminentă a UNPR din primăvară şi încearcă să o amâne cu înţelepciune măcar până în martie.

De ochii lumii, Dragnea, şi el fost viitor preşedinte al PSD şi premier, a fost trimis să reinstituie disciplina de partid în teritoriu. În care teritoriu baronii locali liberi au ajuns mai rara avis ca dropia şi mai scumpi la vedere ca râsul.

Vesel dar adevărat, până şi Ponta ştie că orice guvern e mai bun decât nimic în momentul politic actual, că poate propune orice loază în orice funcţie, că poate comasa sau inventa orice portofolii, chiar şi unul al marilor proiecte universale, că tot aia e. Nici măcar opoziţia nu-l va împiedica. Era unu, Napoleon, care a spus că adversarul nu trebuie întrerupt când face tâmpenii. Este un lucru de un bun simţ la îndemâna până şi unuia ca Şică Orban sau Vasile Blaga. Apropo de Blaga, ce viaţă dulce are de Sărbători! Alegeri interne n-are, pălincă are, de Băsescu a scăpat, doar telefonul s-a făcut de un roşu optimist. Sunt primarii PSD, dar o să le răspundă buimac abia după Sfântu Vasile, după prima gură de zeamă de varză de Bruxelles: „Ce-aveţi bă, dau turcii?”

În concluzie, dacă aşa ceva poate fi numit concluzie, Ponta a priceput voios după 16 noiembrie că orice şut în cur este un pas înainte. Cu observaţia că înainte e o prăpastie plină cu împliniri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-17Parerea ta...

DORIN MAIER
16 Dec 2014

Felicitari, bun articol. Intradevar, acest guvern facut la plezneala din cauza plecarii UDMR, a trecut suspect de lin, votat de aproape toti, inclusiv UDMR. PNL SI PDL ar fi votat si ei pentru, dar batea la ochi. La fel, Base nici o vorba cum ii e obiceiul. Veniti baieti sa va ung pe functie, poate le da si sampanie, ca nu da de la el.Totul ca sa treaca bugetul. Dupa Sf. Ion vedem noi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine