2020-04-10 04:04

Ponta și „gașca mea” de…baroni PSD

 |  13:16
Ponta și „gașca mea” de…baroni PSD

De câteva luni, adică mai exact de când s-a înscăunat șef la “Pro România”, fostul lider PSD și premier, Victor Ponta, ține morțiș, zi de zi, săptămână de săptămână, să ne arate că el este “fata mare” din politica românească, ori călugărul Vasile.

Își dă cu părerea despre totul sau despre nimic, ca și cum usturoi n-a mâncat și nici gura nu-i miroase. De fapt, nu este o noutate pentru cei care-l cunosc, că el una spune, alta gândește și altceva face, iar socrul său știe poate cel mai bine acest “tabiet”. Practic, Ponta se ghidează după vorbele lui Augustin Buzura din „Drumul cenușii”: „Prima lege a supraviețuirii: să nu gândești; iar dacă totuși nu te poți abține, atunci obișnuiește-te să taci; și dacă ți-e imposibil să taci, nu-ți mai rămâne decât ultima șansă, să spui invers decât ai gândit!”.

Și Ponta a demonstrat, cu vârf și îndesat, de-a lungul timpului, că a respectat cu sfințenie mesajul lui Buzura. După campania prezidențială din 2009, Victor Viorel Ponta a fost întrebat de ce nu l-a votat pe Mircea Geoană în primul tur, fiind șef de campanie al acestuia, iar răspunsul micului Titulescu, cum îi place să i se spună, a fost unul incredibil: „L-am și votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România". Și, atenție, era șeful de campanie a liderului PSD de la aceea vreme - Mircea Geoană -, iar peste un an îi trăgea preșul acestuia de sub picioare, instalându-se la șefia PSD.

Mare caracter! În noiembrie 2018, Victor Ponta, în noua calitate de lider al Pro România, spunea că nu va mai primi niciun baron la el în partid, făcând referire la Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, pentru că vrea să construiască un partid curat, fără să repete erorile din trecut. „Și chiar dacă aduc voturi, chiar dacă au putere locală, nu vrem, noi avem un proiect pe termen lung, nu ne trebuie voturi mâine. (...) Eu cel puțin, la PSD, am fost odată îngropat de baronime, nu vreau să fac de două ori aceeași greseală”. Dar, cum la Ponta a devenit ceva obișnuit în a spune una și a face alta, Pro România a început să se “umfle” cu baroni. Primul care a sărit în barca lui Ponta a fost baronul de Cluj, Ioan Rus, adică cel care n-a câștigat niciodată alegerile la Cluj pentru PSD, dar a stat mereu la butoane cu …PD-ul lui Băsescu și Boc, dar și cu liberalii din zona Ardealului. După baronul de Cluj, a sărit în gașca lui Ponta, baronul de Caraș Severin, Ion Mocioalcă, că, deh, doar Ponta îi cununase fata cu fiul Gorun-ului de la Vâlcea. Iar ca orice baron PSD care se respect, Mocioalcă are și el Tel Drum-urile lui în zona Banatului, iar pediștii și liberalii știu bine acest „mic amănunt”. Ultimul care s-a agățat de barca lui Ponta a fost baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Care, după ce obosise să plângă pe la ușile regretatului Ion Stan, a început să-l albească din pupături pe Dragnea, pentru ca, ulterior, să se trezească aruncat peste bord din PSD de către chiar…Dragnea. Așa că, noul partid al lui Ponta s-a căpătuit deja până acum cu trei baroni grei din PSD, chiar dacă spunea „că nu va mai primi niciun baron la el în partid”. Dar lucrurile stau cu Ponta, în noul partid Pro România, cam ca-n proverbul „lupul își schimbă părul, dar năravul ba”. Sau ca-n „Gașca mea”, melodia formației Hi-Q: „Gașca mea nu poate să stea liniștită/ Nici o clipă/ Hai și tu, dacă simți așa/ Vino-n gașca mea!”.

Și gașca baronilor din PSD a început să vibreze de ceva timp la ritmurile formației Hi-Q, și chiar să danseze cu Victor Viorel Ponta pe scena de la Pro România! Adică, “la vremuri noi, tot noi”, dar cu obiceiuri vechi. Practic este ca-n Caragiale: „Partidele politice, în înțelesul european al cuvântului, adică întemeiate pe tradițiune, pe interese vechi sau noi de clasă și prin urmare pe programe de principii și idei, nu există în România”, iar „O clientelă pleacă, altă vine; flămânzii trec la masă, sătuii la penitență. Și asta așa mereu și pe rând din trei în trei ani, ba și mai des uneori!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04Parerea ta...

AM UITAT
28 Ian 2019

să menționez dintre generalii de carton, tocami pe gealul IZMANĂ OPREA, care a fost ordonanța Regelui Huilei !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine