2020-01-28 10:36

Popcorn şi promisiuni

 |  19:26

Eduard Ivaşcu

Acum aproape două luni, premierul Victor Ponta, candidat la prezidenţiale, părea convins că nu e nevoie să facă nimic pentru a trece fluierând în turul doi. Ba chiar şi problema victoriei finale părea o bagatelă. "PSD şi aliaţii noştri dau oricărui candidat, şi mie, şi altcuiva care ar fi în locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, depind de mine”, spunea plin de siguranţă Ponta, în timp ce îşi pregătea "popcorn şi băutură răcoritoare", probabil ideea sa de supremă relaxare.

Între timp, Victor Ponta şi-a cerut scuze pentru “gluma” cu popcornul, însă episodul denotă siguranţa absolută cu care PSD şi aliaţii au intrat în campanie. Acum însă, în plină agitaţie electorală, tabăra lui Ponta, deşi păstrează aparenţa de siguranţă absolută, pare să sufere de o lipsă de încredere în propriile forţe.

Altfel este greu de explicat valul interminabil de promisiuni financiare de toate felurile, de la bani pentru alocaţiile copiilor, pentru mame, pentru persoanele cu handicap, pentru pensionari şi chiar pentru toţi salariaţii, prin creşterea salariului minim şi până la finanţări pentru primari, indiferent de culoare politică, sau pentru programele “Prima maşină” şi “Prima casă”, scheme care ajută mai mult producătorii auto şi firmele de imobiliare decât pe cei care se visează beneficiari.

O abordare de genul de toate pentru toţi, care încearcă să vizeze cât mai multe categorii de votanţi, în special pe cei care nu observă că mai toţi banii sunt promişi pentru 2015, deşi Bugetul de Stat pe anul viitor nu există nici măcar sub formă de ciornă.

Dar este clar că cineva din staff-ul lui Ponta şi-a dat seama că doar popcornul nu ajunge, iar promisiunile de bani mulţi sunt indispensabile în campanie, mai ales că sunt gratis.

La fel sunt şi vorbele goale ale premierului, care promitea luni, la Dărmăneşti-Bacău, că se va lupta pentru păstrarea locurilor de muncă, deşi rafinăria din localitate, ca de altfel şi Rafo Oneşti, din acelaşi judeţ, au fost puse pe butuci, cu mulţi ani în urmă, de Corneliu Iacubov, pesedist de tristă amintire, aflat acum după gratii, fost om de încredere al celebrului Viorel Hrebenciuc, alias “marele combinator”, care zâmbea şăgalnic, luni, de lângă umărul lui Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-15Parerea ta...

BUN ARTICOL!
13 Oct 2014

Realist! Ni se vand in continuare baloane de sapun suflate cu grija, ca sa nu se sparga in formare, nici sa ramana mici, nedezvoltate; ele trebuie sa fie mari, cat mai bombate, creand iluzii false in lumina electoratului, din pricina spectrului de culori curcubeice, menite sa ameteasca electoratul votant, imbatat cu apa rece numai …sa voteze!
SI NU ORICUM:
13 Oct 2014

in timp ce este frecat 'prieteneste' pe spate cu sapun CHEIA, inmuiat si degresat la asa IMBAIAT menit sa-si dezlege singur, condamnarea! Daca electoratul este prost si se-amageste va regreta in viitor – imens! Daca nu este atent ACUM… va simti pe pielea sa efectul raschetarii in raspar, fiindca a crezut ca se va spala cu DOVE sau cu NIVEA, care-i vor catifela pielea!
ALTII, MAI REALISTI,
13 Oct 2014

Asteapta para malaiata, mergand la cacialma: TAC precum candidatul care, nici speranta vaga viitorilor votanti n-o da ca se vor spala MACAR…cu stiutul DURU!
P.S.
13 Oct 2014

Asa se scrie istoria - pe indiferenta sau llipsa de discernamant a multora care, in timp ce se balacesc poznas si imatur in apa murdara, isi joaca cu viata si viitorul lor si-a urmasilor lor, pe baza (ca sa nu zic pe barba) unor simple baloane de sapun!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine