2020-04-03 07:41

Prea Tristul Daniel Funeriu, patriarhul Şcolii de proşti

 |  19:41
Prea Tristul Daniel Funeriu, patriarhul Şcolii de proşti

Iatăo perlă de la titularizarea profesorilor, rostită de însuşi ministrul DanielFuneriu: "Aceasta este România, aceasta este calitatea celor care dorescastăzi să devină profesori în România. Rezultatele sunt slabe. Pentru primadată, zic eu, am avut un Bacalaureat corect, o competiţie de titularizarecorectă. Vedem astăzi care sunt rezultatele. Am spus-o încă de la preluareamandatului: avem nevoie de un nou cadru legislativ pentru tot ceea ce înseamnăformarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice. Opoziţia, din păcate, aales încă o dată să fie frânarul României şi să blocheze sistematic o nouă legea educaţiei, în care să putem în sfârşit să aşezăm educaţia pe un soclusolid". Pe bune? Să se facă mic cine greşeşte, inclusiv cel care l-a pus ministru?Adică Băsescu, nici o aluzie la înălţimea sa, premierul Boc. Şi dacă a venit vorbade soclu, i-aş recomanda domnului ministru să se rezume la cultulpersonalităţii de care aminteam mai sus. Poate marelui strateg i-ar trebuistatuie, iar cei care îi datorează funcţia şi gradul n-au decât să i-o ridice,din vorbe şi pupături băloase, până la cer. Educaţia nu are nevoie de soclu, cide un ministru căruia să nu-i sufle colegii lecţia când iese la tablă.

Îmicer scuze că nu pot fi obiectiv, fiindcă m-a enervat tonul omului de ştiinţăFuneriu. “Aceasta e România...”. Sigur, ţara nu vă merită, ştim asta. Totuşi,risc şi spun că România nu are doar oameni incapabili să treacă un examen detitularizare. Anul acesta, din nou au fost patru pe loc la admitere laMedicină, după ce, o perioadă, abia ce se mai ocupau sălile de curs. De ce?Fiindcă medicii au perspectiva unor salarii decente, de câteva mii de euro. E drept că în ţările occidentale, dar până laurmă doar repartiţia diferă: în ţară, cum era pe vremuri, “la ţară” sau afară.Doar marii patrioţi îşi lasă afacerile de milioane de euro sau posturilerecompensate cu sute de mii de dolari din Japonia (cazul ministrului,colecţionar de maşini scumpe) ca să lucreze la Guvern, cinstit, pe trei mii delei. Oricâtă reformă şi oricâte legi ar face Funeriu, nici un geniu nu va veniîn şcoli pentru 600 de lei. Sigur, când Germania va cere profesori de geografiedin România, se va lua numai zece la titularizare. Până atunci, să ne explicedomnul profesor legile frecării: cum poate pune frână Opoziţia unui proiect când ai majoritate în Parlament? Şi dacă nu oai, de ce mai dai interviuri din fotoliul de ministru?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

SIMPLU ,DAR NU CEL MAI CORECT, deci cine va preda' NOILE TENDINTE ALE SOCIETATII ROMANESTI' suplinitorii care AU REUSIT pe bune SAU'' PRIN METODA CEA MAI SIMPLA'' eu nu cred ca toti PROMOVEAZA SPAGA ,PROSTIA,FURTUL INTELECTUAL' SAU RELATIA poate mai sunt si persoane care aleg DRUMUL CORECT--- dar astia sigur sint luati IN COLIMATOR DE CEI care 'APLICA PENTRU DRUMUL,CEL MAI USOR'. am ajuns cam toti ceea ce pormovati -O TARA SE HOTI ,SPAGARI, tendinta de a insela pentru orice S-A GENERALIZAT.
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

pentru ca puscaria nu sperie decat pe'' prosti care respecta legea'', restul au liber la furat pai daca furam toti ca oricum legea nu se respecta ce se intampla? IESE ADEVARUL LA IVEALA, FAPTUL CA sistemul juridic romanesc FAVORIZEAZA infractorii CA-N MELODIA LUI bug-mafia''un --PROCUROR UN AVOCAT SI UN SENATOR SI AI SCAPAT DE PUSCARIE--
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

Nu mi se pare corect s? p?c?lesc lumea”, a declarat Ducu Bertzi
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

Povestea fizicii particulelor – ce se caut? în tunelul LHC de la Geneva---citi din astia cu pliculspaga sau relatia sunt acolo?
SILE
30 Iul 2010

Va repeziti degeaba la bietul om. A spus adevarul , nu a scos o perla.Daca vom iesi din mintea de lemn, vom intelege ca invatamintul , calitatea lui depinde de trei factori fundamentali: legislatie, elev, profesor (invatator). Ori cel mai prost, noi stam la capitolul legislatie.( ,,care este" plina de surcele).O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine