2020-04-08 09:11

Premierul Bocănilă a intrat în perioada de reproducere

 |  19:59
Premierul Bocănilă a intrat în perioada de reproducere

Dacă e pusă în practică strategia de apărare a statului,în accepţiunea L’etatc’est moi, Băsescu, vatrebui să scriem fabule, ca pe vremea absolutismului. Cine ar fi Boc? Cred căiepuraşul Bocănilă i s-ar potrivi de minune. Prinde o temă, boc, boc, boc,toacă mărunt subiectul, apoi sare pe altă „iepuroaică” şi o rezolvă rapid,într-un ritm de maşină de cusut: ţac, ţac, ţac... şi tot aşa, neobosit, fugebezmetic, din colţ în colţ, singura lui grijă fiind să nu-l vadă vânătorul căstă locului.

Are vreun rost, în aceste condiţii, să analizămimplicaţiile noilor sale ţăcăneli, privind bonurile sau taxa pe averea afişată?În cazul unui om normal, am vorbi, poate de costurile gestionării sistemului.Am atrage atenţia unui adevărat premier că strângerea hârtiilor şi procesarealor costă enorm, iar noi oricum avem un sistem de aşa-zis impozit global, careîn occident asta face: recompensează pe cei care strâng bonuri şi îşi deduccheltuielile, dar îi şi verifică, prin sondaj pe comercianţi. Or, la noi eproblema cu verificarea. Statul ar putea şi acum să combată evaziunea, cucosturi infinit mai mici, dar nu ar mai lua şpagă cei care controlează. Şiatunci, dacă acum iau şpagă pe bani puţini, de ce să cheltuim miliarde ca aceeaşioameni de la ANAF să se înţeleagă cu patronii (pe care, de altfel, îi mulgsăptămână de săptămână pentru a unge şi ei mai sus, pe şefii puşi chiar departidul domnului Boc)?

Are vreun sens să-i explicăm lui Boc că nu se poate salvacu UNPPR, cum nu s-a salvat PNŢCD cu Convenţia Democrată, că o să-i tragă înjos şi pe ăia, chiar dacă acum le susţine legea cu averile, la fel de imposibilde aplicat ca şi legea ANI, pe motive de neconstituţionalitate? Dacă Boc era ompolitic, l-am fi sfătuit să schimbe mai întâi Constituţia, ca să poată reformastatul, dar să o schimbe cu adevărat, nu ca Băsescu, care acum, când e la 12%,face uitată restructurarea Parlamentului.

Cum am stabilit că Bocănilă e un simpatic iepuraş aflatîn plin sezon de reproducere a ordinelor venite de sus, nu avem de ce să-ifacem vreun reproş. Ne uităm la câmpul pustiit de rozătoarele puite de dânsulşi aşteptăm să apară o vulpe, nu doar papagali, în Opoziţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-28Parerea ta...

ERETELE
26 Iul 2010

Domnule valcu iti cer ,smerit,iertare pentru faptul de a te fi judecat gresit,atunci cand am crezut ca esti un DOCTOR SEMIDOCT. Am gresit si a doua ora cand am sustinut ca de fapt esti un FELCER oarecare,animat de a ajunge cat mai sus.Acum constat ca de fapt esti VETERINAR,specializat in prasirea iepurilor;buna vocatie.Vezi poate-l tratezi si pe FELIX MOTANUL,tot te plateste pentru prestatiile de la ANTENE.Incearca sa-l imperechezi pe FELIX cu FIREA,sa vedem ce iese!
SILE
27 Iul 2010

Ce imi permit eu ,sa va reprosez ca simplu cititor, dvs. si altor jurnalisti e ca neglijati esentialul: d-l Boc are de facut o reforma si dvs ar trebui sa-i amintiti zilnic asta.In schimb, intrati in jocul lui de servit LOLOURI si ne serviti tot LOLOURI.Pentru cetatenii Romaniei e mai important daca iesim sau nu din aiureala economica si sociala in care ne aflam, decit balamucul in care se scalda clasa politica.O zi buna!
ERETELE
27 Iul 2010

Sile,aveti dreptate in ceeace afirmati,numai ca acest lucru tine de BUNUL SIMT,produs nevandabil in Romania,si atunci se livreaza ceeace se cauta adica GROBIANISM,MINCIUNA,MISTOUL etc.L-as intreba pe VETERINAR ce-ar zice daca eu sustin ca MAMA LUI a intrat inPERIOADA DE REPRODUCERE?Dar mi-e teama sa nu fie adevarat si sa ne trezim peste cativa ani cu un val valcu- identic cu cel de fata.Doamne fereste !
ONEATA
27 Iul 2010

Doctorila,cred ca jurnalismul e greu pentru matale ca si medicina.De doftoriceala te-ai lasat,dar cand iti gasesti adevata vocatie?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine