2019-12-09 20:32

Primăria Capitalei, o sperietoare

 |  19:50

Alin Burtescu

Mai sunt cinci luni până la alegerile locale din România. Primăria Capitalei, unde altă dată era mare înghesuială de candidaţi, a ajuns să nu mai reprezinte o provocare pentru eşaloanele principale ale partidelor.

Cei anunţaţi până acum ca siguri competitori în cursa către fotoliul de primar general sunt personaje care la alegerile trecute ar fi fost cel mult acceptate ca trepăduşi de campanie. Cum s-a ajuns ca Primăria Bucureştiului să nu mai fie atractivă?

Simplu. S-a furat mult, foarte mult. Căpuşele s-au înfipt de peste 25 de ani în bugetul Capitalei şi au supt tot. Visteria s-a golit, datoriile sunt imense şi, după cum se poate prevedea, urmează falimentul.

Sunt şi oameni competenţi care şi-au manifestat intenţia de a conduce Bucureştiul, însă situaţia dezastruoasă îi sperie. Nu ştiu ce vor găsi prin hârtiile din primărie şi dacă se poate îndrepta ceva pe termen scurt sau mediu. Iar dacă din informaţiile strânse nu se va ivi nici o soluţie viabilă, probabil alegătorii vor avea pe buletinul de vot numai ageamii.

Triste vremuri pentru Micul Paris, dar poate ar fi bine să existe un punct zero. Cetăţenii nu vor mai avea răbdare cu nimeni, oricare ar fi numele său. De aceea, o prezentare detaliată a situaţiei din primărie trebuie dezvăluită societăţii civile chiar din primele zile ale mandatului viitorul edil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray