2020-02-17 11:55

PSD a rătăcit drumul la Ciugud

 |  13:33

Eduard Ivaşcu

Știați că ăl mai eficient primar de comună din România, cel care a reușit să acceseze și să folosească cele mai multe fonduri europene, este membru PSD? De fapt a fost, pentru că tocmai ce a fost dat afară. Ca să fim cinstiți, așa am aflat și noi de el, pentru că atunci când era membru PSD nu am avut ocazia. Nimeni nu a auzit la București de Gheorghe Damian, primarul „minune” din Ciugud – județul Alba, până să fie dat afară din „motive interne”, cum s-a explicat șeful PSD Alba, invocând necesitatea unei „curățenii” în organizația pe care o conduce.

Adică, pe scurt, au început curățenia cu cel mai bun, ca să dea probabil un exemplu și altora despre ce îi așteaptă dacă vor face la fel ca el.

Curioasă țară, curios popor, ce să mai vorbim de partide. Până la urmă, primarul din Ciugud, căruia nu are rost să îi purtăm noi de grijă, este doar un pretext, problema este modul de gândire al celor care ne conduc și limbajul dublu practicat de toate partidele.

Spre exemplu, orice consultant ar fi putut să îi spună șefului PSD de la Alba, că nu dai afară un asemenea om nici dacă te înjură „pe persoană fizică”, pentru că afectezi imaginea partidului și oamenii vor trage concluzia că PSD, deși se bate cu pumnii în piept că susține numai oameni competenți, de fapt se folosește de orice pretext ca să îi expulzeze.

Și, sincer, când vezi câți politruci penali sunt prin Parlament și prin Guvern - în timp ce un primar oarecare, aflat la al cincelea mandat, fără dosare penale și cu rezultate „de-a mirărilea”, este aruncat ca o măsea stricată -,  zău dacă poți trage o altă concluzie.

Limbajul dublu nu este însă doar apanajul pesediștilor. Liberalii nu le prea țin ei piept la urne, dar în privința stilului duplicitar îi concurează cu succes.

După ce în campanie s-au agățat de Cioloș ca înecatul de pai, neavând o soluție mai liberală decât un tehnocrat, acum încep să îl arate cu degetul pe fostul premier, ignorând cu relaxare fundătura politică în care se găsesc. O opoziție de mucava, un amestec trist de idei puține și orgolii mici.

Unii vor spune că asta e politica, schimbătoare. Doar că politica, așa cum e ea, promovează oameni și idei care afectează viața tuturor.

Spre exemplu, noul ministru al Finanțelor, Viorel Ștefan, ne spune de câteva zile să dormim liniștiți, că le putem avea pe toate. Salarii și pensii mai mari, taxe mai mici, burse și ajutoare de tot felul crescute, 2% pentru apărare și chiar și deficitul va fi bine-mersi, la 3%, cum e regula. Mai mult, nu vor fi introduse taxe noi și nici nu ne vom împrumuta de la „infamul” FMI, se jură ministrul.

Englezii au o vorbă, care vine la fix ca să „taie” stările astea euforice: „you can't have your cake and eat it”. Adică nu poți avea toată prăjitura și să o și mănânci, oricât de mult ne-am dori cu toții asta. Ceva se va schimba, pentru unii români lucrurile nu vor mai fi la fel de roze, iar pentru unele companii, de asemenea. Orice partid ajuns la putere are grijă, cu prioritate, de baza sa electroală, iar dacă vorbim de PSD nu e prea greu să ne dăm seama cine va beneficia și cine va achita nota de plată.

Dublul limbaj este doar o perdea de fum, o imagine proiectată, dar ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla oricum. Orice contabil știe că matematica banilor are reguli de fier...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine