2019-12-09 12:51

PSD, de la Caragiale la Ciolacu

 |  15:34
PSD, de la Caragiale la Ciolacu

Din această săptămână, Viorica Dăncilă este deja istorie. O istorie a PSD scrisă în ultimii ani de Liviu Dragnea, aruncat și el la coșul timpului.

Mașina de tocat lideri PSD a mai făcut o victimă. După Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Liviu Dragnea, a venit vremea să expire și mandatul Vioricăi Dăncilă. Noul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu a anunțat triumphalist: „S-a încheiat epoca în care partidul era condus de un tătuc, acum va fi condus de o echipă”. Adică, adio tătuca Iliescu, tătuca Năstase sau tătuca Dragnea! Bun venit coechipierul Ciolacu! Din 26 noiembrie 2019, a început era Ciolacu. Și, fiind la început de drum, Ciolacu ne-a anunțat și cine face parte din noua structură de conducere interimară. E vorba de Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Gabriela Firea, Dan Nica, Claudiu Manda, Gabriel Mutu, Radu Moldovan sau Gabriel Zetea. Adică, tot cei care i-au susținut pe Dragnea, Dăncilă, Ponta, Geoană și chiar și pe Năstase. Altfel spus, la vremuri noi, tot noi! Ca atare, pesediștii au ajuns să se întrebe, ca în replica lui Farfuridi din “O scrisoare pierdută”, a lui Ion Luca Caragiale: „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale... Din această dilemă nu puteți ieși... Am zis!”.

Practic, PSD și pesediștii cu vechi state în partid au ajuns și la vorbele lui Constantin Tănase: „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri! /E sloganul cunoscut; /Iarăși am votat ca proștii, /Și cu asta ce-am făcut?”.

După ani de zile de intrigi, de trădări și de scandaluri, tot mai mulți lideri PSD, mai mici sau mai mari, au părăsit partidul celor trei trandafiri, ori au fost dați afară, cum a fost cazul lui Geoană, Ponta, Bănicioiu sau Tudose. Adică, mașina de tocat lideri PSD merge ca unsă, indiferent de cine o învârte. Este ca-n scrisoare trimisă de Caragiale lui Vlahuță, după ce marele dramaturg plecase în Germania, scârbit fiind de ceea ce i se întâmplase în România: „Nu mai pot trăi aici! E prea grea duhoarea! M-am săturat să văd aceleași mutre, aceleași fosile cari conduc viața publică”. Ca atare, monșer pesedistule, PSD merge mai departe cu dirijorul Ciolacu, pe regia lui Constantin Tănase și cu scenariul lui Caragiale!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Ecoul lui Creangă și verticalitatea cameleonului Bădălău Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cere „măsuri radicale” după rezultatul dezastruos obținut, duminică, de Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale
25 Noi 2019

MAI VECHI...

Mofturile geambaşului de la Teleorman Au trecut doi ani de când Alianța PSD-ALDE guvernează România, mai precis de când Liviu Dragnea taie și spânzură, schimbând premierii ca pe izmene, iar miniștrii ca pe ciorapi
24 Dec 2018
Cameleonul lui Caragiale, din Bolintin Scenariul Comitetului Executiv al PSD, de săptămâna trecută, parcă a fost scris de Marin Preda, pentru că toți cei prezenți au fost parcă bântuiți de vorbele acestuia: „Cine trădează, va fi trădat!"
24 Sep 2018
Presa românească, de la Caragiale la Cioran Se împlinesc, astăzi, 25 de ani de când Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Stiință și Cultură (UNESCO) a decis ca pe 3 mai să se marcheaze Ziua mondială a libertății presei
03 Mai 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray