2020-02-23 09:13

Punctul trei de la PSD

 |  20:31

Răzvan Mateo Mateescu

PSD trage ponoasele limbajului „implementat” în discursul partidului de fugiții din PRM pe care i-a primit la sân. Scandalul iscat de înjurăturile deputatului Claudiu Manda pe Facebook a avut un efect negativ asupra imaginii și așa șifonate a social-democraților. E adevărat, nu și în fața „fanilor” duri, care îl laudă pe parlamentarul doljean că s-a bătut în vorbe grele cu un român plecat în Anglila, se pare șofer de tir, care îl critica pe contul de Facebook.

Liberalii au profitat de ocazie, mai precis Mihai Voicu, copreședintele filialei de Dolj a PNL, care și-a atacat adversarul direct prin… Dragnea. Voicu i-a cerut șefului PSD să își sancționeze colegul pentru că a „înjurat birjărește” și s-a luat de Diasporă. Pedeaspă meritată conform noului Cod de etică adoptat de conducerea PSD, consideră liberalul.

Într-adevăr, prin punctul trei al Codului, Liviu Dragnea și echipa de conducere a social-democraților vor să potolească gurile spurcate din partid. Credem că Ponta nu ar fi impus așa ceva, pentru că sub conducerea sa limbajul dur și invectivele au fost elemente de bază ale luptei PSD pentru putere. Bilă albă Dragnea.

Trebuie totuși să observăm că social-democrații se lasă greu la schimbările pe care pare că ar vrea Dragnea să le aducă în politica și în discursul public al partidului său. Manda este doar un exemplu. De la Lia Olguța Vasilescu, școlită de Vadim, nici nu ne așteptam la un altfel de limbaj. Așa că mai e până departe.

Dar cel mai grav ni se pare confirmarea, la nervi, făcută de deputatul rău de gură, a părerii multora dintre social-democrați care ar putea fi rezumată astfel: Diaspora să ne lase în pace, aici noi facem legea, cei plecați să stea la locul lor, că oricum nu contribuie cu nimic, doar gura e de ei.

Fraților, se estimează că sunt cinci milioane de români care au părăsit țara, și nu au plecat de bine. Cinci milioane de oameni dintre cei mai curajoși, mai întreprinzători, aflați în floarea vârstei, care și-au luat inima în dinți și au plecat să muncească pe rupte și care trimit miliarde și miliarde de euro anual acasă, în țară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine