2020-08-07 21:50

Putin câştigă întotdeauna. Dar Rusia?

 |  21:00

Autoritarul Putin este deocamdată singura soluţie pentru echilibrul Rusiei. Departe de a fi un democrat, departe de a fi un prieten al Statelor Unite sau al Uniunii Europene, Putin rămâne cea mai bună soluţie pentru Rusia, cel puţin el reprezintă o garanţie minimă a unei stabilităţi jucate pe muchie de cuţit. Putin ştie că cel mai mare pericol pentru Rusia nu este reprezentat de Uniunea Europeană sau de Statele Unite, ci de infiltraţia chineză în Asia Centrală şi Siberia, alături de focarele islamice din sud.

Rusia se comportă precum un urs încolţit. Simte ameninţarea asiatică, dar îşi arată colţii spre Occident. Rusia este în acest moment un colos cu picioare de lut: economia sa şi stabilitatea socială sunt dependente de exporturile de resurse energetice, gaze naturale şi petrol. Aceleaşi resurse sunt folosite şi ca instrumente de politică externă. O modificare a modului de producere şi folosire a energiei în lumea occidentală va fi dezastruoasă pentru Rusia, care îşi va vedea reduse câştigurile din exporturi. Pacea socială de la Moscova va dispărea în secunda în care banii occidentului nu se vor mai scurge în conturile Gazprom.

Rusia nu a câştigat mai nimic din mandatele de până acum ale lui Putin. Şi-a vândut resursele şi şi-a protejat graniţele. Însă nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu vecinii săi, cel puţin cu cei occidentali, care ar fi fost dispuşi la un parteneriat egal. Putin va câştiga alegerile şi se va impune drept lider pentru un nou mandat. Rămâne nerezolvată problema ce se va întâmpla cu Rusia după ce nu va mai fi Putin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz