2020-07-03 17:20

Raportul MAI – drumul spre dictatură

 |  20:16
Raportul MAI – drumul spre dictatură

Potrivit principiului dominoului,plecarea lui Blaga de la conducerea Ministerului de Interne va atragedestituiri în lanţ. Practic, se împuşcă doi iepuri, pe de o parte sunt pedepsiţicei care au avut într-un fel sau altul legătură cu mitingul poliţiştilor din 24septembrie şi, în acelaşi timp, se schimbă şi oamenii lui Blaga, aflaţi în funcţiide conducere în judeţe. De altfel, prima destituire a avut loc încă de săptămânatrecută când a fost pus pe liber şeful Jandarmeriei din Bucureşti.

Ieri s-a anunţat că şeful tuturorpoliţiilor din ţară urmează să-şi facă bagajele. Era aşteptat de mai mult timpraportul cerut în CSAT de Traian Băsescu, imediat după protestul poliţiştilordin faţa porţilor Palatului Cotroceni.

O veche zicală spune: “Cine face caei, ca ei să păţească”. După ce vor fi demişi pe capete şefii poliţiilor dinjudeţele participante la mitingul, chipurile neautorizat, nu ştim câţi dintrecei nou-numiţi vor mai îndrăzni de acum să-şi lase sindicaliştii în stradă. Sesubînţelege, nu să alerge după infractori, ci să-şi strige deznădejdea.

Cât priveşte înlocuirea lui Tobă dinfruntea poliţiilor, chiar nu este o surpriză pentru nimeni fiindcă omul careare cea mai înaltă funcţie în Ministerul de Interne, chestorul Dan Fătuloiu,anunţase deja că descoperise - cunoaşteţi limbajul stas din comunicateleoficiale - “deficienţe la conducerea IGP şi în toate judeţele unde am fost”.

Judeţul Neamţ nu intră acum în discuţiepentru că, nu-i aşa, mai periculoşi sunt poliţiştii care dau cu şepcile în garddecât interlopii.

De fapt, crima comisă duminică înPiatra Neamţ s-a suprapus peste raportul privind implicarea mai multor arme dinMAI. Nu era momentul să se discute în aceste zile de încrengăturile poliţiştilorcu interlopii din judeţul Neamţ.

Se spune că Aurelian Şoric ar fifost adus în fruntea IPJ Neamţ chiar de chestorul Fătuloiu. Interesant cum auapărut rezultatele raportului făcut de Ministerul de Interne în urma mitinguluipoliţiştilor tocmai când Şoric era pe punctul de a fi “mâncat”. Oricum,destituirile anunţate (Fătuloiu spune că zece judeţe au fost implicate înprotest) vor rezolva doar problema şefilor din Poliţie. Poliţiştii de rând totcu salariile tăiate vor rămâne, tot fără ore neplătite muncite în toiul nopţii,tot fără benzină să meargă la cazuri. Pentru ce vor păţi, unora protestul le vaieşi pe nas. Drumul spre dictatură este aproape pavat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz