2020-02-28 10:51

Ratingul lui Diaconescu, de10 ori mai mic ca sondajul lui Lăzăroiu

 |  18:52
Ratingul lui Diaconescu, de10 ori mai mic ca sondajul lui Lăzăroiu

Putemsă-l credem pe Sebastaian Lăzăroiu când creditează Partidul Poporului cu 13 lasută? În principiu, un sociolog imparţial trebuie crezut, chiar şi de cei căroranu le plac cifrele avansate. Cu condiţia să pună la dispoziţia confraţilormetodologia şi baza de date rezultată. Nu ştim ce sondaj citează dl Lăzăroiu,dacă este unul de folosinţă internă, al instituţiei pe care o reprezintă, alseviciilor secrete sau al PDL. Cert este că numai de imparţialitate nu poate fibănuit acest funcţionar public: a certat şi acuzat Opoziţia, a atacat adversariişefului său... Este posibil să umfle sau să-l coboare pe Diaconescu, dupăinteres.

Fărăsă avem acces la datele Preşedinţiei şi nici cunoştinţele domnului profesor, săîncercăm un exerciţiu, cu datele unor cercetări pe care nu prea le contestănimeni: audienţele tv.

Înfond, Partidul Poporului este tot un fenomen media, ca şi România Mare. În anii‘90, când a hotărât să transforme capitalul de simpatie în capital electoral,Vadim scotea pe piaţă 600.000 deexemplare, pentru care trebuia să plăteşti, iar un exemplar era citit de 5persoane. OTV are 120.000 de telespectatori care se uită gratis la DD. Celelalteemisiuni sunt şi mai puţin vizionate, postul fiind pe locul 11, în urma DisneyChannel.

Cutoate astea, Diaconescu nu-şi recrutează potenţialii alegători doar dintre ceicare îl urmăresc pe el, ci din întregul public tip OTV. Antena 1 ţine aproape,vorba lui Tucă, având tot felul de spectacole cu blonde şi alte anestezicepentru creier (2,1 puncte de rating). Kanal D aduce 0,9 puncte, copiind acelaşi model, PRO-ul are destule filme cukarate care fură public OTV. Una peste alta, publicul la care pofteşte DD estemai mare decât ratingul acestuia. Sunt şi alte semnale de alarmă pentru Opoziţie,care nu ia încă în calcul ameninţarea popularilor. Sociologii spun că excentricii,care par să atace sistemul, sunt avantajaţi de criză, cei dezamăgiţi fiind în căutareaunor astfel de lideri pentru a se răzbuna pe clasa politică “standard”. Dar şi mai grave mi se parrezultatele cercetării Universităţii Bucureşti despre capitalul de cunoaştere ştiinţifică,STISOC. Jumătate dintre români cred că Soarele dă roată Pământului! De ce nu arcrede că Dan Diaconescu le va da 20.000 de euro dacă ajunge la Cotroceni?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

TRAIENEL
16 Aug 2010

Probabil ca, sondajul lacheului care nu mai poate renunta la beneficiile functiei prezidentiale ,asa cum ne anunta in ultima ciripire din presa, este tot atat de corect, pe cat erau sondajele de la debutul si din timpul campanie prezidentiale, in care in marita intelepciune ii punea 6 procente baselului in fatza lui geoana , k sa i arate Prezidentului ce ”mare„ sociolog este el. Doar ca socul din seara primului tur, in care s a vazut ca Geoana ii sufla in ceafa Prezidentului, ne a aratat la toti ce mare sociolog e domnul Lazarici!!! Si k sa nu si o fure de la Basel, a gasit de cuviinta sa de a vina pe altii. Prietenii stiu povestea!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine