2020-01-24 14:08

Războiul haitelor

 |  18:56

Valentina Grigore

Facem cum facem, ajungem din nou la câini. Să îi prindem, să îi eutanasiem, să îi lăsăm pe străzi? Fiecare cu părerea lui şi de aici până la scandal nu mai este decât un pas. Iar legea nu ne ajută deloc pentru că o interpretează fiecare după bunul plac.

În ultima perioadă auzim tot mai des de scandaluri, bătăi, agresiuni între echipele de hingheri şi iubitorii de animale din Capitală. Cine este vinovat nu se ştie pentru că, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când există o miză importantă, de obicei financiară, adevărul are, surprinzător, multe feţe. Foarte clar însă este faptul că suspendarea normelor metodologice la Legea maidanezilor a creat un haos mai mare decât înainte de a fi adoptat actul normativ.

Revenind la scandaluri, este adevărat că la ce faţă de bătăuş are Răzvan Băncescu, şeful hingherilor, înclin să cred că şi oamenii lui sunt aleşi după acelaşi calapod. Hai să fim cinstiţi că am văzut cu toţii cum s-a repezit la bătaie mai acu’ ceva nopţi. Indiferent cine a stârnit conflictul, comportamentul a fost unul nedemn de un reprezentant al Primăriei Capitalei. Dar, cum spuneam, golanul tot golan iar oamenii lui văd în asta un exemplu de bune practici. Este posibil ca hingherii să fi comis nişte abuzuri pe ici pe colo pentru că, după cum spuneam, miza e mare, iar banii alocaţi pentru controlul patrupedelor sunt mulţi.

La fel de adevărat este că după implementarea Legii maidanezilor, parcă într-adevăr se mai răriseră maidanezii de pe străzi. Eu, una, vă spun sincer că nu prea am mai văzut câini şi chiar nu mă interesează dacă au fost duşi în adăpost sau adoptaţi de adevăraţii iubitori de animale, nu de cei care se duc şi iau câinii ţipând că sunt omorâţi, dar apoi îi lasă tot în stradă unde atacă oameni sau, mai rău, copii nevinovaţi.

Concluzia este că, după aproape un an de la moartea lui Ionuţ Anghel, suntem în aceeaşi situaţie (cu excepţia că, momentan, sunt mai puţini câini liberi pe străzi). O să ajungem în acelaşi haos de la care am plecat. Haos de care presimt că vor profita din plin „băieţii deştepţi” care încasează în continuare mai mult de 200 de lei de maidanez prins. De aici probabil pleacă şi scandalurile din ultima vreme. Banii (nu degeaba sunt numiţi „ochiul dracului”) ar putea explica, de altfel, şi reacţia primarului Oprescu, cel care a anunţat după suspendarea normelor metodologice că va continua în aceleaşi condiţii programul de gestionare a câinilor fără stăpân. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-20Parerea ta...

EUTANASIATI TOTI MAIDANEZII
17 Iul 2014

Ce articol de doi bani !! Nici tu nu sti ce vrei !! Maidanezii trebuie exterminati masiv poporul nu uita de ororile facute de maidanezi si acestia trebuie eradicati in masa .
CE FOAME LE ESTE CRETINILOR
19 Iul 2014

de-aici, care vor sange de caine! Va credeti chinezi?! Numai aia, mananca caini, la masa! Nu va mai plac porcii, inaripatele?! Nici eu nu sunt de acord cu inmultirea lor, dar nici sa-i ucizi sau sa-i bati, fara mila! In primul rand ca nu sunt injectati, si gata! Sunt maltratati, sunt batuti, schiloditi, lasati sa 'se manance' intre ei...asa - de unii ca voi care, in loc sa va canalizati furia spre cine/ce trebuie, va asmutiti ca dementii spre amaratele-astea de-animale pe 4 picioare, care-s mai UMANE decat voi - ANIMALE, PE 2 PICIOARE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine