2019-12-09 20:32

Republica lui Tăriceanu

 |  22:07

Răzvan Mateo Mateescu

Tăriceanu, de acum urmărit penal, nu a primit bine vestea și s-a lansat în atacurile sale obișnuite împotriva justiției și procurorilor. Se consideră o victimă, deoarece este un „politician incomod” care nu tace.Păi cum altfel? Ne anunță că va lupta ca să nu revenim „la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre”, într-o „republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor”. Și nu demisionează. E acuzat de procurorii de la DNA de mărturie mincinoasă. Și cine îi sare în apărare? PSD. Dragnea spune că nu vede de ce nu ar putea conduce Senatul în continuare, dar rămâne oarecum rezervat. Șeful PSD consideră că nu trebuie să reacționeze precipitat la o asemenea veste, mai ales că la ora declarației nu știa de ce e acuzat copreședintele ALDE.

Mult mai vehement este, ca de obicei, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Fostul învățăcel al lui Vadim Tudor a susținut că acuzarea lui Tăriceanu este „un contraatac al sistemului” asupra „unui om care spune foarte multe lucruri legate de abuzurile unor organisme de forţă din România vis-a-vis de încălcările în mod repetat şi abuzive a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”. După care invocă eternul „sistem creat de Traian Băsescu”, dar cu precizarea că acest sistem acționează acum independent. Și plecând de la cazul președintelui Senatului, Ștefănescu ne spune că sistemul ăsta ar lua decizii, respectiv cine are voie să candideze, cine are voie să facă politică și cine nu, cine trebuie să dispară de pe scena politică românească.

Dar despre mita pe care o întâlnim la tot pasul, inclusiv la mulți dintre reprezentanții partidului din care face și el parte, Codrin Ștefănescu nu ne spune nimic.

La fel ca și Tăriceanu, Ponta și alții ca ei, ne lasă doar cu impresia că toată justiția din România este un aparat monstruos care le inventează politicienilor dosare, ca pe vremea dictaturii comuniste. Ponta ne spunea zilele trecute că suntem în drum spre dictatură.

Ca de obicei, ne gândim la cei care au suferit ăntr-un regim cum adevărat opresiv, la deținuții politici luați pe sus de lângă familii de Securitate. Fără drept la apărare. Fără drepturi în general.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray