2020-08-10 02:48

Rovana Plumb, urmașa Suzanei Gâdea

 |  12:11
Rovana Plumb, urmașa Suzanei Gâdea

Numirea Rovanei Plumb, de către premierul Viorica Dăncilă, ca ministru interimar al Educației, din postura de ministru al Fondurilor Europene, ne-a readus aminte de fostul ministru al Învățământului din perioada anilor ‘70, Suzana Gâdea.

Ce au în comun cele două? Suzana Gâdea și Rovana Plumb și-au luat licența ca chimiste la Universitatea Politehnică din București, prima în 1943, iar cealaltă în 1984. Însă, marea asemănare dintre cele două doamne constă în modul cum au ajuns să fie în prim-planul politicii românești. Suzana Gâdea s-a afirmat ca urmare a faptului că era cea mai bună prietenă a Elenei Ceaușescu, fapt pentru care a fost o perioada de timp și președinte al Consiliului Național al Femeilor. Rovana Plumb a ajuns în politica mare la braț cu Dana Năstase. Ca urmare a acestei relații, Rovana Plumb a ajuns în cabinetul Adrian Năstase ca șefă a Protecției Consumatorilor, funcție în care s-a “remarcat” prin câteva descinderi la mare și prin marile centre comerciale bucureștene, fiind însoțită permanent de șoferul ei de încredere, Ilie Manivelă. Ulterior, ea a ajuns deputat de Vâlcea, apoi europarlamentar, și într-un final și-a început cariera de ministru. A fost, pe rând, începând din 2012, ministru al Mediului - când a isterizat o țară întreagă cu povestea ursului turbat care atacă oameni în județul Dâmbovița -, după care a ajuns la butoanele Ministerului Muncii și, ulterior, la cele ale Ministerului Fondurilor Europene, de unde a fost demisă de premierul Tudose pentru acuzații de corupție în dosarul Belina.

A revenit ca ministru al Fondurilor Europene în cabinetul Dăncilă, iar acum girează și conducerea Ministerului Educației. Între timp, Rovana Plumb, la fel ca și Suzana Gâdea, a ajuns și președinta Organizației de femei a PSD. Pe la fiecare instituție, pe unde a fost impusă de PSD, Rovana Plumb a lăsat în urma ei numai sămânță de scandal, inginerii și o mulțime de aranjamente regizate de către fiul ei cel mare.

În rest, tot timpul a căutat să-l plagieze pe Murphy, adică „dacă nu te pricepi, măcar încurcă-i" și “dacă nu poți să uimești lumea cu inteligența ta, zăpăcește-i pe toți cu tâmpeniile tale!”. Singura diferență între Rovana Plumb și Suzana Gâdea este că prietena Elenei Ceaușescu a avut în spate o carieră didactică de anvergură, ajungând membru corespondent al Academiei Române și fiind în board-ul unor instituții de renume internațional din Franța și Anglia. Deocamdată, Rovana Plumb este doar doctor în “Managementul Sistemelor Industriale”, dar cum noi nu prea mai avem industrie, nu e timpul trecut să o vedem pe prietena Danei Năstase și la Academia Română și, de ce nu, chiar în fruntea PSD. Practic, Rovana Plumb a învățat lecția vieții politice românești de la țestoase, adică dacă vrei să trăiești mult, nu ieși din carapace! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz