2019-11-17 17:55

S-a rezolvat. Nu se poate să voteze toţi românii de afară în turul doi

 |  17:43

Roland Cătălin Pena

Au rezolvat şi problema votului din străinătate. Vai, nouă, Titus Corlăţean şi-a depus mandatul! Dacă îi urmează exemplul şi Nicu Bănicioiu, pentru stresul provocat de statul la coadă degeaba miilor de votanţi care nu au reuşit să voteze în Diaspora, ne-am ars. Noroc că nu se va întâmpla.

În toată şmecheria, doar candidatul Victor Viorel Ponta nu are nici o vină. Normal, ordonanţele de urgenţă, fie şi cu termen de garanţie de 45 de zile, sunt doar pentru racolarea aleşilor locali. Altfel, contravin recomandărilor Comisiei de la Veneţia, nu? Or, garantarea dreptului la vot tuturor amărăştenilor cu cetăţenie română este un moft, curat constituţional.

Turismul electoral de-a lungul şi de-a latul eternei şi fascinantei Românii, în schimb, este un drept câştigat, hăt, de când s-au reinventat alegerile libere. La fel ca şi pelerinajele la sfintele moaşte. Biserica Ortodoxă, tot mai lucrativă după ce PF Daniel i-a preluat manageriatul, încurajează prea drept credincioşii să-şi aleagă un preşedinte ortodox şi român. Treaba e că bunicii lui Ponta au venit pe meleagurile mioritice cu câteva generaţii bune după strămoşii lui Iohannis. Deci, care e mai rumân, cum ar zice cel mai bogat dintre noi, Ion Ţiriac? Şi încă o dilemă, catolicul, Călin Cinci Neveste, este mai ortodox decât protestantul Klaus? După scriptele PSD şi doctrina BOR, cu siguranţă!

De când m-am apucat să scriu până acum, când închei, premierul spuse cam asta, potrivit Mediafax: Într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, şeful Guvernului a arătat că primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost organizat ireproşabil pe teritoriul României, iar problemele sesizate în secţiile de vot din străinătate, unde unii cetăţeni români nu au putut vota, au fost generate din cauza "programului şi a procedurilor care durează extrem de mult", dar a asigurat că măsurile dispuse de Biroul Electoral Central şi de Ministerul Afacerilor Externe de reducere a timpului aferent procedurilor administrative şi creştere a capacităţii logistice din secţiile de vot din străinătate vor fi sprijinite financiar de către Guvern, în baza unei hotărâri care urmează să fie aprobată marţi, pentru ca aceste probleme să fie evitate în turul II. Am încheiat relatarea Mediafax.

Nu mai am răbdare să aştept şi vorbele preşedintelui Băsescu, la învestirea lui Meleşcanu în locul lui Corlăţean.

Nu de alta, dar nu vreau să fiu convins decât că la vară va fi cald, nu că duminică va fi garantat dreptul la vot.

În turul doi, Dumnezeu cu mila! Mult Prea Fericiţii de noi!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-12Parerea ta...

BUN ARTICOL SI ASTA!
10 Noi 2014

Ma faci sa rad, Stimabile! Oricum...editorialele matale au fost printre cel mai bune (pentru mine):)))
HA.HA.HA...
10 Noi 2014

Cica "Mult Prea Fericiţii de noi!" Fericiti c-avem asa 'maestrii' la guvernare?! Ala din Deal - Prea 'inaltul' a fost coleg cu Melescanu':) Io-te-asa lucreaza religia mana-n mana cu 'acoperitii' in fel si fel de 'f-ctii' secrete si para-secrete - din trecut, prezent si FALNIC viitor (daca-i mai tin izmenele) iar pe noi - nervii! Pe bune!
SA-NTELEG CA GUV.
10 Noi 2014

pune de-n H.G. ca sa voteze tot poporul din afara?! B.E.C.-ul se spala pe maine si afirma ca e treaba stricta, de M.A.E.! Hai, ca noul numit la M.A.E. - nea Mele'... asa cum nascu'peste noapte in 2013 H.G.ul in privinta acoperitilor 'descoperiti' (chiar si rezervisti, fosti activisti pt.'89 dar activi(sti) ca niste MAZARINI in toate guvernarile post '89 :) o sa faca ceea ce trebuie, no?!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Deci… e clar! Este clar că românii din străinătate nu vor putea vota (din nou) la alegerile prezidenţiale. Aşa-zisa demisie a lui Corlăţean a fost doar o perdea de fum. Probabil mai-marii partidului i-au promis un post călduţ după alegerile la care nu vor putea vota o bună parte din cei potrivnici regimului Ponta
11 Noi 2014 |
Între 3 şi 15 ani pentru ”Diaspora”, domnilor Ponta şi Dragnea! Nu ştiu cum se mai simte USL, dar DNA trăieşte! Tocmai a preluat de la Parchetul General dosarul privind problemele de la votul din Diaspora, în care sunt cercetate fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Spre liniştea domnilor Ponta, Dragnea, Corlăţean şi Meleşcanu, DNA nu arestează comunişti sau mincinoşi cu înaltă calificare, dar, spre neliniştea susnumiţilor, ridică la greu corupţi şi politicieni care abuzează de funcţiile în care s-au cocoţat într-un moment de neatenţie al alegătorilor. Fix ce au făcut ei cu secţiile de votare din străinătate. Că tot vin Sărbătorile de iarnă, să le urăm un sincer “La mulţi ani!”
04 Dec 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray