2020-07-07 00:34

S-a smintit Arafat?

 |  19:21

Alin Burtescu

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni, 15 decembrie 2014, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Toţi cei patru membri ai echipajului - pilot, copilot, medic, asistentă - au decedat. Cine răspunde?

Până acum, nimeni. Trebuie făcută probabil o analiză amănunţită, creată o comisie de anchetă ş.a.m.d. Ca în România! Între timp, populaţia revoltată le strigă la unison celor responsabili de moartea a patru români: „Hai, sictir! Demisia! Plecaţi! La puşcărie!”.

Faptele. La ora 16.11 la 112 s-a primit apel că un elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. Până aici e totul clar. De aici, autorităţile şi declaraţiile martorilor aflaţi pe malul lacului se contrazic. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi fondatorul Fundaţiei pentru SMURD, spune că la 16.30 era „toată lumea acolo”. Oamenii aflaţi din întâmplare pe malul lacului îl contrazic, declarând că cei de la interveţii au întârziat mai mult. În plus, nu le-a pornit motorul de la barcă. Strigăte după ajutor din apă. O victimă a fost adusă la mal de un pescar. A murit la spital.

În acidentele aviatice cu toţi pasagerii decedaţi, se spune că dacă o singură persoană dintr-un avion ar fi avut alt destin, atunci nu murea nimeni. Destinul să fie de vină şi la Siutghiol, domnule Arafat?

După ce „operaţiunea a reuşit” şi cei patru oameni au murit, Raed Arafat a dat explicaţii jurnaliştilor. Halucinante! Sirianul a spus că victimele nu ar fi putut striga după ajutor din apă din cauza leziunilor suferite. Într-o filmare a unui martor, se aude clar, de mai multe ori: „Ajutor! Nu mai rezist!”. Luat la întrebări, dacă intervenţia s-ar fi putut realiza fără pierdeţi de vieţi, Arafat a gafat din nou: „Sunteţi convinşi că aceste patru persoane puteau fi salvate imediat, în viaţă? Eu nu ştiu acest lucru”. Domnule Arafat, puteţi să le spuneţi acelaşi lucru faţă în faţă şi familiilor celor patru morţi: medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani), şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani)?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-18Parerea ta...

IDIN
17 Dec 2014

Nu s-a smintit, asa era, dar nu l-ati vazut voi!
NU S-A SMINTIT!
17 Dec 2014

S-a jegojit! Functia i-a dat putere si tupeu nesimtit!
PRIBEAGUL
17 Dec 2014

“La ora 16.11, a avut loc primul apel la 112 pentru semnalarea accidentului pe lacul Siutghiol. La 16.17, prima ambulanţă ajunge la locul accidentului. La 16.29 au ajuns la malul lacului primele forţe ale ISU Constanţa, care au observat resturile aeronavei SMURD. La ora 16.31, după aproximativ 20 minute de la momentul alarmării, se lansează prima barcă pneumatică de 10 persoane a ISU. Motorul bărcii porneşte la sfoară şi nu la cheie. Motorul nu a pornit, dar barca a fost oricum utilizată în intervenţie cu ajutorul vâslelor.” Asa s-a actionat in primele 20 de minute de la producerea acidentului. Ce-i de reprosat si cui? O multime zgomotoasa, ca sa nu zic altfel, in special din gramada basistilor, ingroziti ca vor ramine in scurt timp fara malai, sustin in media basista, peste 90% din media tarii, ca au murit 4 oameni, cu zile. Este evident faptul ca respectivii oameni aveau mult de trait, daca nu s-ar fi intimplat ceea ce s-a intimplat. Dar dupa cum s-au intimplat faptele este clar ca a spune ca acei patru oameni au murit pentru ca institutiile statului n-au actionat este o mare minciuna. In primul rind pentru ca doi din tre cei patru se pare ca s-au scufundat imediat, si deci s-au inecat, odata cu elicopterul. Ceilalti doi n-au avut norocul sa fie salvati de catre singurul lor salvator potential, salupa Jupiter, care avea posibilitatea sa ajunga la locul acidentului in cca zece minute, dar care, din motive obscure inca, n-a actionat. Zgomotosii izbesc tare in Arafat, gasinsdu-l probabil vinovat de faptul ca motorul barcii lansate la apa n-a pornit. Shut up, japitelor!
FLORIN
18 Dec 2014

Smintiti si nulitati sunteti cei care aruncati cu noroi in cel care a salvat si a creat un sistem de salvare a mii de vieti! Sunteti jalnici!
DANIEL
04 Ian 2015

Ce nemernici sunt unii care nu gandesc cu capul. Dar ce sa gandeasca daca nu au in cap numai ganduri rele. Au ochiul murdar si atunci vad numai murdarii si pe aproapele lor mai murdar decat pe ei insasi. Mult respect ptr parintele SMURD. Multi romani nu gandesc si nu au judecata lui Arafat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz