2020-07-08 17:45

Șansa Gigină

 |  09:56

Robert Veress

Polițistul Bogdan Cosmin Gigină, 28 de ani, a murit „la datorie”. O datorie pe care o avea față de țară, dar pe care Oprea, generalul izmenelor, a deturnat-o asupra sa, așa cum a deturnat interesul național.

Când Gigină a căzut și era limpede că i s-a întâmplat ceva foarte grav, Oprea a ordonat ca mașina lui să fugă în trombă de la locul tragediei, trecând cu scrâșnet peste fiarele contorsionate pe care un martor sosit la fața locului se chinuia să le ridice de pe trupul polițistului.

Poate că, legal, cea mai mare problemă a lui Oprea e faptul că nu avea dreptul la coloană. Deși, e probabil că Iohannis îl va salva. „Cu aprobarea CSAT, SPP va putea asigura protecţie şi în cazul unor demnitari şi/sau foşti demnitari, inclusiv preşedinţi de partide parlamentare, la cererea acestora”, prevede o ordonanță de Urgență. Am solicitat Președinției, încă de miercuri, să precizeze dacă vicepremierul avea dreptul la coloană oficială în data de 20 octombrie (marți), dar nu ni s-a răspuns, semn că se „analizează opțiunile”…

Însă, marea, adevărata problemă a lui Oprea este alta. Dacă s-ar fi dat jos din mașină și ar fi pus umărul sau măcar ar fi coordonat operațiunile de salvare (nu mai era nimic de salvat, dar nu avea cum ști asta), cred că oamenii l-ar fi iertat. Fuga de la locul accidentului îl arată pe Oprea în toată splendoarea lui hâdă (antonimia este intenționată aici).

Se întrevede deja regia de salvare a vicepremierului:

1. Oprea l-a avansat post-mortem pe Gigină și i-a organizat înmormântare cu onoruri militare.

2. Șefii Poliției Rutiere vor fi probabil demiși, fiindcă sunt responsabili de organizarea coloanelor oficiale.

Regia este aprobată de Opoziție. Colegul meu, Marius Florian, a vorbit cu mai mulți parlamentari PNL, întrebându-i dacă vor cere demisia lui Oprea. „Nu știm, conducerea nu e în țară…”, a fost răspunsul. Alina Gorghiu a postat un mesaj critic la adresa lui Oprea pe Facebook, dar nu i-a cerut demisia.

Totuși, nu putem lăsa această tragedie să treacă, fără a profita de șansa pe care moartea polițistului Bogdan Cosmin Gigină ne-o oferă: aceea de a ne ridica împotriva infecției purulente din politica românească. Tragedia a stricat jocurile, trocurile politice. Chiar și cei care s-au lăsat aburiți de mesajele populiste ale lui Oprea și ale clicii lui, înțeleg acum cu ce fel de personaj(e) avem de a face. Doar politicienii încorsetați în interesele lor mercantile, legate ombilical de „interesul național” marcă înregistrată UNPR, preferă să se prefacă și să tacă.

Între rolul de observator (ca jurnalist) și obligația de a da un exemplu atunci când îndemni la revoltă, de această (unică) dată aleg ultima variantă. Anunț, pe această cale, că, dacă luni, la ora 12, Gabriel Oprea va mai fi vicepremier în Guvernul României, mă voi deplasa în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului și voi protesta prin greva foamei și a setei, rămânând la fața locului, până ce voi obține demisia individului sau până ce voi pieri.

Citește și continuarea... 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-24Parerea ta...

ION POPESCU, TARGU JIU
23 Oct 2015

Buna ziua. Cu toate ca nu ma surprinde acesta hotarare a d-voastra, nu ma asteptam sa se petreaca prea curand; si din cauza ”presiunilor” de care sunt in stare mafiotii din sistemul de stat. Pe acelasi principiu, al strutului, MAI a musamalizat fapte penale grave, in complicitate cu instotutiile care ar trebui sa verifice si sa sanctioneze abuzurile. Alaturi de alte cateva momente care nu mai pot lasa mizeria sa balteasca in institutiile de stat, prin sacrificarea nedreapta a unui angajat, personajul care nu are nici cea mai mica urma de distinctie (atitudine) si veridicitate militara, trebuie ”castrat” de stele, uniforma si functie. Neaparat! Prea multi complici s-au protejat/santajat pentru propriile lor interese, uitand de datorie, juramant si popor, chiar daca, pe toate, le clameaza asiduu. Personal, avand stagiul militar satisfacut, nu am inteles cum un astfel de personaj a ajuns militar, ca sa nu mai vorbesc de ”ofiter”. Armata avea cateva conditii stricte, care nu sunt indeplinite de acest om mic. In concluzie, asigurandu-va de faptul ca sunt alaturi de demersul domniei voastre, daca aveti nevoie, va stau la dispozitie cu orice fel de ajutor, cu scopul de a va sustine cauza prezenta. S-auzim de bine!
FELIX
23 Oct 2015

Si daca ar fi ca aceasta nenorocire sa duca la demisia acestui impostor,ar insemna ca moartea politistului a fost pt. tara.
FLORINS
23 Oct 2015

Va riscati viata degeaba, d-le Veres! Acest semidoct arogant nu-si va demisia; are destule slugi(in conducerea politiei si in sindicate) care vor declara orice numai sa-l scoata basma curata! Nici in presedinte nu va puneti sperante; este o dezamagire certa!
FOX ARE DREPTATE!
23 Oct 2015

Ar trebui să ne străngem, DACĂ E CAZUL- cu miile, în semn de solidaritate! Deja a ieșit Pontălăul cu declarații PRO-OPREA...au în sânge atât de mult lașitatea, compromisul plus importanță funcției deținute...încât gestul sublim de cedare cu ”onoare”prin demisie, nici nu intră în discuție fiindcă nu este generat de neuronii modificați genetic din prea multă PUTERE! Ei, în prostia lor multiplă suferă de sindromul lui Iisus, adică niște mici dumnezei fără de care nu s-ar mai mișca lumea, România, luna de pe Cer, etc....
AA
25 Oct 2015

Este greu sa-mi poti stapani ura viscerala pe care o port acestor bestii perfide cu infatisari umane si caractere de reptile (vezi Tariceanu care are caracterul si chiar aspectul unei soparle preistorice. La el s-a potrivit). Din pacate, un procent prea mare de romani sunt imbecilizati, animalizati de saracie. prostie grobiana si incultura crasa. Suntem niste maimute. Asta e tristul adevar, iar aceste lichele perfide si fara scrupule, gen Oprea, clica PSD, Basescu, etc, NE REPREZINTA!
POATE PE TINE, A...
25 Oct 2015

nu și pe mine! Eu am trecut demult de prima literă a alfabetului!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz