2020-08-12 01:37

Săracii bogaţi din Parlament

 |  18:38

Daniel Măgureanu

Proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost aprobat recent, iar dacă legea va intra în vigoare, un ales cu un mandat va primi o indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga aproximativ 4.600 de lei. Cifre fabuloase în comparaţie cu o pensie de CAP a unui român care şi-a rupt spatele şi mâinile ani de-a rândul pe câmpurile patriei, în praf şi sub soare dogoritor. Acest aspect, la fel ca altele similare, n-a contat pentru cei 303 de senatori şi deputaţi, care au format front comun pentru ca standardul lor de viaţă să rămână satisfăcător peste ani şi ani.

Foamea de bani nu este o noutate pentru politicianul român, ci un subiect la zi, cu state vechi. Nu demult, senatorul PC, Ilie Năstase, îşi exprima dorinţa că nu ar fi rău dacă salariile parlamentarilor ar fi la nivelul celor din Occident. Acestuia nu-i convine salariul de 1.000 de euro, considerat jignitor şi pentru ceilalţi colegi. Un alt caz este cel al senatoarei PNL, Steliana Vasilica Miron. Ea s-a plâns că banii primiți lunar nu-i ajung nici măcar pentru coafor. Cam în acelaşi stil, un coleg de-al ei, senatorul UNPR, Ionel Agrigoroaei, a spus că are nevoie de un salariu mai mare, de vreo 3.500 de euro, considerat decent. Nu de alta, dar trebuie să-și schimbe cămășile zilnic. Motive de doi lei fără nici o amprentă de jenă sau de bun-simţ, dar care, într-un anumit context, pot valora mii de lei pentru creatorii lor. Aşa cum ar putea valora, de marţi, pentru posibilii viitori pensionari speciali din Parlament, printre care se numără şi deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

Fostul arhitect, autoproclamat „unul bun”, a motivat, sfidând cras seva doctrinei social-democrate, că parlamentarii au un venit brut sub 5.000 de lei, ceea ce îi situează în poziția a 14-a pe lista salariilor bugetarilor. Acesta a acuzat şi regimul de interdicții și incompatibilități care pune politicienii în situația de a nu putea să aibă activități comerciale de nici un fel. Adică, la fel ca el, care a fost nevoit să-şi lase profesia de bază pentru a se jertfi pe altarul politicii. Sacrificiul şi efortul alesului merită apreciate. Şi totuşi?!, dacă a fost aşa rău în politică, de ce nu v-aţi retras stimabile? Cumva pentru că ea reprezintă poate cea mai bună structură de rezistenţă în arhitectura folosită la agoniseala rapidă?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-21Parerea ta...

IULIA TABACU
19 Iun 2015

Dar acesti nesimptiti si au pus problema celor din popor care foarte multi nu au nici un ajutor banesc si care sunt platitori de taxe si impozite aceasta categorie nu figureaza nici la primarii nici la ei in parlament dar ei vor mereu desii ne au furat mereu de 25 de ani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz