2020-06-03 12:32

Scenariul Gorghiu rulează din nou la Timiș, dar în regia lui Orban

 |  16:05
Scenariul Gorghiu rulează din nou la Timiș, dar în regia lui Orban

Surprinzător, un numar de 26 de edili liberali din județul Timiș nu au participat, pe 30 martie 2019, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, invocând motive de boală.

Faptul că, la începutul acestei săptămâni, primarii au revenit la muncă, a evidențiat, fără niciun dubiu, că aceștia au boicotat acțiunea liberalilor pentru alte motive decât cele privind starea lor de sănătate. Practic, îmbolnăvirea subită a celor 26 de primari este o acțiune de protest împotriva impunerii pe lista PNL pentru europarlamentare a lui Rareș Bogdan și a altor candidați eligibili care n-au legătură cu zona Banatului. Scenariul este cam același ca si la alegerile parlamentare din decembrie 2016, numai că atunci dirijor-șef la PNL era Alina Gorghiu, iar acum este Ludovic Orban.

Înaintea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, lideruL PNL Timiş şi, totodată, primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că şefa liberalilor, Alina Gorghiu, va fi cea care deschide lista candidaţilor PNL pentru Senat. Liberalii cu ștate vechi din Timiş n-au fost de acord cu nominalizarea Alinei Gorghiu, dar n-au avut ce face. Decizia fost luată peste capul lor, însă, au sperat că se va ţine cont de părerea lor pentru lista pentru Camera Deputaţilor. Dar, surpriză! Tandemul Robu - Gorghiu, împins de la spate de Vasile Blaga, le-a dat din nou flit liberalilor din Timiş care vroiau ca lista pentru deputaţi să fie deschisă de Alin Popoviciu. Însă, atunci, pe primul loc pe lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor, a fost impus nepotul lui Vasile Blaga, Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, suspectat de plagiat. Degeaba au protestat liberalii cu vechime în partid, părerea lor n-a contat. Decizia era luată: Alina Gorghiu - cap de listă la Senat şi Marilen Pirtea, la Camera Deputaţilor.

Marea surpriză a venit cu o săptămâna înainte de începerea campaniei elctorale. Un număr de 16 primari liberali din Timiş şi-au dat demisia din Biroul Permanent judeţean, pentru că tripleta Robu-Gorghiu-Blaga n-a ţinut cont de propunerea lor, adică de nominalizarea lui Alin Popoviciu. Ca atare, edilii care-l susţineau pe Alin Popoviciu nu s-au implicat pentru PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Adică, au făcut non-combat sau chiar au pus umărul, discret, la campania electorală a PSD, dirijată de Sorin Grideanu, liderul de atunci al organizației judeţene a PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. După 11 decembrie 2016, judeţul Timiş a trimis în Parlamentul României zece deputaţi şi patru senatori, şase dintre aceştia fiind din partea PSD, patru de la PNL - printre care şi Alina Gorghiu şi Marilen Pirtea -, doi de la USR, unul de la ALDE şi unul de la PMP.

Practic, PSD a câştigat atunci alegerile parlamentare din judeţul Timiş pe mâna liberalilor, ceea ce a constituit o premieră după 1990, ştiut fiind că Timişul este unul dintre cele mai puternice fiefuri liberale din ţară. Și astfel, ca urmare a acestei performanțe electorale, liderul PSD Timiș de atunci, Sorin Grindeanu, a ajuns premierul României. Acum, se prefigurează cam același scenariu, numai că regizorul nu se mai numește Alina Gorghiu, ci Ludovic Orban, iar direct interesat este Vasile Blaga. Un lucru este cert: pe 27 mai vom vedea dacă cei 26 de primari din Timiș au fost sau nu bolnavi pe toată perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine