2020-07-04 15:35

Se poate test antidrog și pentru cei din carantină?

 |  10:45
Se poate test antidrog și pentru cei din carantină?

Tot mai mulţi hotelieri care și-au pus la dispoziție locația pentru carantinarea co-naționalilor veniți din afara României au ajuns acum să-și blesteme zilele. De ce?

Pentru că mulți dintre „stranieri” au vandalizat, efectiv, camerele de hotel. Sparg și distrug cam tot ce le pică-n mână, de la instalații sanitare, uși și noptiere, și până la lenjeria de pat și chiar ferestre. Tot mai des apar conflicte la locațiile unde sunt carantinati cei veniți de afară, fapt pentru care prezența dubelor de jandarmi și de poliție la aceste „zone roşii” a devenit ceva obișnuit. Sunt o serie de români din Diaspora care, după o zi sau două de carantină devin irascibili, agitaţi și extrem de agresivi cu personalul care le asigură masa și cazarea. Au pretenții să fie tratați ca niște prinți, deși unii dintre ei s-au „imunizat” ani la rând pe străzile din Occident sau prin parcuri. Recent, chiar viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, se plângea la un post de televiziune de „performanţele” unora dintre cei carantinaţi.„Sunt situații la nivelul centrelor de carantină, situații date de calitatea proastă a persoanelor care vin înapoi în ţară după mai mult de 5-6 ani, sau 5-6 luni, și nu înțeleg să se adapteze la situația în care se află în România. Sunt plini de tot felul de pretenții nejustificate, au o atitudine care lasă de dorit, mergând până la aceea de a distruge camerele de hotel și având o atitudine necuviincioasă faţă de cei care le dau masă și îi îngrijesc pe perioada carantinei. Ceea ce mă sperie, în schimb, e că doar pe o singură relație am găsit acest tip de comportament și anume pe cea cu Anglia și ceea ce mă sperie cel mai tare e segmentul de vârstă. Toate aceste probleme apar la persoane între 25 și 30 de ani, dar, atenție, pentru că noi avem persoane carantinate de acum 3 săptămani, aceste probleme au venit de la cei care au venit din Anglia – probabil că acolo libertatea este mult mai mare și au înțeles-o foarte greșit. Nu mi se pare normal să te apuci să distrugi, să scuipi și să înjuri personalul care îți aduce mâncarea”, a spus Bădulescu.

Însă, ceea ce autoritățile române nu spun este faptul că o serie dintre cei veniți de afară au mari probleme din cauza consumului de alcool și a drogurilor. Când au fost băgați în carantină, nimeni nu le-a făcut un test antidrog ca să se vadă dacă este sau nu consumator de droguri. Practic, unul care vine de afară României și este consumator de droguri, dar tu nu ai de unde să știi, intră în sevraj după o zi sau două de carantină. Și de aici începe nebunia. Sparge, lovește, urlă, amenință, adică face scandal, că deh…nu mai are acces la substanțele dopante. Dacă mai este și consumator de alcool și fumător înrăit, agitația devine maximă pentru un asemenea „chiriaş” al unui hotel de carantină. Dacă atunci când intră în țară, după testul coronavirus, i s-ar face și un test antidrog, așa cum procedează de multe ori Poliția Rutieră, ar fi mult mai ușor de gestionat situația celor aflați în carantină. În plus, știindu-se că este consumator de droguri s-ar lua și măsuri de prevenție, că doar avem și Agenția Națională Antidrog. Astfel s-ar gestiona mult mai ușor „cantonamentul” celor aflați în carantină. De ce oare nu recurge la acest procedeu simplu și la îndemână celor din Ministerul Afacerilor Interne? 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz