2020-02-16 20:40

Se clatină scaunul Robertei Anastase?

 |  19:49

Ultima declaraţie privind scandalul declanşatîn jurul Legii pensiilor a făcut-o Traian Băsescu ieri, la Radio RomâniaActualităţi: “Cred că Roberta Anastase are dreptate. Au cerut (pesediştii - n.n.)bani, asta cred. Este clar că a fost o înţelegere. Faptul că s-au negociat banica să plece din sală”. Oare aşa stau lucrurile? Să-şi fi vândut social-democraţiivotul pe bani grei, ca o lege găunoasă îndreptată împotriva pensionarilor sătreacă prin Parlament?

Totul a pornit săptămâna trecută cândmiercuri, 15 septembrie, s-a votat Legea pensiilor. Deja ştiţi pe de rostimaginiile cu parlamentarii PSD care părăsesc sala şi cum Anastase anunţă că avotat un număr de deputaţi, inexistenţi în realitate. Pentru această fraudă,Roberta Anastase s-a ales cu dosar penal. Acuzaţia adusă celui de-al treilea omîn stat (primul este şeful statului, iar al doilea, preşedintele Senatului)este foarte gravă şi se pune problema dacă nu cumva Anastase a procedat la fel şiîn alte situaţii. Desigur, după ce o vor audia, anchetatorii vor lămuri toateaspectele, inclusiv dacă iniţiativa de a frauda votul i-a aparţinut. A fosttranspunerea unui ordin venit pe linie de partid sau a acţionat deliberat, dinexces de zel?

Alaltăieri, după ce a aflat că e acuzată de săvârşireaa trei infracţiuni (apropiaţii au spus că făcuse o adevărată criză de isterie)la scurt timp a anunţat într-o conferinţă de presă că PSD a condiţionatacordarea votului de încasare a sumei de 127 miliarde lei. Dacă aşa au statlucrurile, de ce au mai părăsit pesediştii sala? Nu i-ar fi votat într-oveselie legea lui Boc şi apoi ar fi aşteptat să le vină banii?

Să admitem că Roberta Anastase are dreptate cândspune că social-democraţii au şantajat-o prin mail. Nu era normal ca în momentul în care a luat lacunoştinţă despre existenţa acestei fapte de natură penală să anunţe imediatParchetul? Ea, nu numai că nu a încunoştiinţat organul judiciar, dar a păstratproba şantajului pentru ca, ulterior, să o folosească într-un război politic. VictorPonta spunea ieri că niciodată nu au existat asemenea negocieri între PSD şiPDL, că Traian Băsescu este “un mincinos” şi că dacă deţine asemenea probe, săle facă publice. Se spune că pentru Roberta a venit termenul scadent şi că e “lucrată”din interior, după modelul Ritzi. Dacă cineva o linişteşte că va fi anchetatăde oamenii Puterii şi că va primi soluţia de NUP, să nu uite că dosarul care-ipoartă acum numele va putea fi deschis în orice regim.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine