2020-02-25 20:13

Se văd roadele: poliţistul băgat în comă, primul rezultat al CPCC

 |  19:32
Se văd roadele: poliţistul băgat în comă, primul rezultat al CPCC

Astăzivă prezentăm povestea unui sediu important din Târgovişte în care a ajuns săfuncţioneze Centrul de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii (CPCC). Habar nuavem dacă s-au văzut rezultatele acestui proiect care şi-a propus să reducăcriminalitatea în rândul tinerilor din Târgovişte şi nici dacă banii băgaţi depoliţiştii din Germania au meritat.

Zileletrecute, Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, se mândreacu reuşita sa, graţie unui sprijin european. Practic, nemţii s-au oferit să neajute cu banii necesari pentru dotare, autorităţile române ocupându-se de găsireaunui sediu. Se spune că în Târgovişte mai erau şi alte locaţii, însă cineva a pusochii pe sediul Filarmonicii. Membrii orchestrei nu puteau fi aruncaţi directpe scări, aşa că s-au trimis controale. Auditul intern al Consiliului Judeţeannu a găsit nimic în neregulă, nici Curtea de Conturi. Atunci, Popescu a apelatla o firmă privată de audit. Pentru a înţelege cât de important era ca sediul săfie dat Poliţiei, să mai adăugăm că High Brand Audit SRL îi aparţine IoaneiPopa, fostă directoare economică la Petrom Dâmboviţa, soţia ex-şefului IGP,Gheorghe Popa. Cică se auzise prin telefon vocea disperată a directoarei carestriga la un angajat al firmei sale: “Nu mă interesează că nu ai găsit nimic,caută orice”. După ce a fost răscolită toată Filarmonica şi nu s-a găsit nimicilegal, experţii de la audit au rămas cu gura căscată la felul în care eraamenajată clădirea. Filarmonica “Muntenia”, culmea coincidenţei, condusă dedirectoarea Cristina “Munteanu”, avea săli de repetiţii izolate fonic, magaziede instrumente şi birouri, toate modernizate. Atât îi mai lipsea, o sală unde săvină publicul meloman să-şi liniştească sufletul, de altfel spectacolele le ţineaîn amfiteatrul unui liceu. Mari dirijori din Europa vorbeau de Filarmonica“Munteania” din Târgovişte ca despre un “fenomen muzical în România”:

“Aveţiuna dintre cele mai bune orchestre româneşti. Această filarmonică este cu adevăratfantastică.”

“Dacă înRomânia s-a întâmplat o minune, să ştiţi că minunea s-a întâmplat în Târgovişte.

În treiani, o orchestră să ajungă la un asemenea nivel, nu cred că s-a mai auzit, darla Târgovişte s-a întâmplat şi, cum minunile dăinuie ca şi piramidele de mii deani, aşa ar trebui ca această instituţie să dăinuie peste mii de ani.”

CumCristina Munteanu s-a opus evacuării, s-a găsit o metodă, la modă în ziua deazi, aceea de a-i arde pe muzicieni la buzunare. Degeaba consilieri ai PSD şiPNL au propus găsirea altor sedii în care să se lupte cu infracţionalitatea.Cum contractul nu se putea rezilia decât cu acordul părţilor şi cum membriiorchestrei se săturaseră să mai facă foamea pentru o cauză nobilă, i-au cerutdirectoarei să-i cedeze spaţiul lui Florin Popescu, preşedintele ConsiliuluiJudeţean şi, în acelaşi timp, preşedinte al PDL Dâmboviţa. În ciuda promisiuniifăcute, artiştii s-au ales şi fără loc de muncă, şi fără salariu, iar Popescucu mai multe plângeri penale.

Întorşide unde plecaseră, membrii Filarmonicii stăteau claie peste grămadă în celetrei cămăruţe din Muzeul de Istorie. Au fost evacuaţi şi de acolo, aduşi înprezent în stare de colaps.

După ceşi-au atins scopul, factorii de decizie au hotărât să scape de şefaFilarmonicii, dar şi de Mihai Ranin, directorul Teatrului “Tony Bulandra”. I-ausupus unor aşa-zise evaluări la care trebuiau să răspundă pentru minimum nota7. Obţinuseră nota de trecere, însă doi membri ai comisiei au fost rechemaţi lalucru, se spune, pentru a schimba notele, astfel că examinaţii au fost declaraţipicaţi. Drept urmare, preşedintelui comisiei, Demeter Andras (pe atunciconsilier al ministrului culturii), i-a fost pusă la picioare Societatea Românăde Radio Difuziune.

Cusiguranţă, astfel de decapitări politice există şi în alte judeţe unde oamenicare au făcut ceva pentru comunitatea lor, ctitorind instituţii de cultură, aufost umiliţi doar fiindcă s-au manifestat artistic şi nu şi pe scena politică. Întrebatdacă aşa se întâmplă şi la ei, un poliţist german a răspuns: “Nu, în nici uncaz, noi avem respect pentru instituţiile de cultură”.

După ceun poliţist a ajuns în stare de legumă pe un pat de spital, credeţi că ne putemîntreba dacă Centrul de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii din rândultinerilor şi-a atins obiectivele?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

BERT
08 Sep 2010

Minunat, inmultiti cu 41 si veti ajunge la o statistica apropiata. Asta pentru ca nu s-au pus socoteala comunele, ci doar muncipiile. PS. Ceea ce ar mai fi de urmarit acum, ca tot mai este o saptamana inaintea deschiderii anului scolar, schimbarea masiva a directorilor de scoli. Daca cititi pe web orice ziar de provicie, nu exista sa nu gasiti unul sau doua articole legate de acest aspect. Bafta
SOCRATES
09 Sep 2010

Florin Popescu este domnul acela obez,mereu cu zimbetul pe moaca????Politica pedelistilor nu este bunastarea tarii,a locuitorilor-platitori de impozite grase, este potitica osului ros total,nimic pentru "urmasi".Imi povestea un amic de la asociatia vinatorilor ca venea si psd-ul dupa spaga, o data pe luna, dar cica pedelistii vin saptaminal cu pretentii tot mai mari. Mai rau decit termitele. Ufffffffffff!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine