2020-08-07 21:27

Şefii ANI şi DNA practică ţurca politică

 |  21:00

Nici măcar nimicul nu este întâmplător în România, şi cu atât mai mult reţinerea de către DNA a deputatului PDL Alin Trăşculescu. Este aproape imposibil ca 18,4 milioane de alegători să mai creadă că reţinerea nu are nici o legătură cu actuala campanie electorală. La fel de greu de acceptat este că, zilele trecute, ANI a arătat, total dezinteresată politic, că patru membri din Executivul Ponta sunt incompatibili: Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, Liviu Pop şi Dan Mihalache. Cu siguranţă, trăiesc mulţi naivi în România. Dar şi mai mulţi români s-au fript de atâtea ori cu instituţiile statului, încât acum suflă şi-n iaurt.

Nu este întru totul clar dacă useliştii Hellvig, Silaghi, Pop şi Mihalache sunt incompatibili, aşa cum ne semnalează ANI a lui Georgescu. În acelaşi registru tematic trebuie inclusă şi arestarea pedelistului Trăşculescu, operată mai mult să contracareze acuzele USL privind implicarea politică a ANI în prima zi a campaniei. Din comunicatul DNA nu reiese explicit că deputatul ar fi pus mâna pe banii însemnaţi cu „mită“, ci doar că ar fi delegat un afacerist prieten să obţină bani frumoşi de la un afacerist veros pentru viitoare servicii economice oferite drept recompensă de Alin Trăşculescu.

Iar reacţiile „la cald” ale lui Nini Săpunaru, Marian Oprişan şi ale Elenei Udrea referitoare la arestarea liderului PDL de Vrancea nu pot fi catalogate decât jenante. Doar Vasile Blaga a avut o atitudine corectă în acest scandal ivit din neantul DNA.

Aceste dezvăluiri instituţionale aruncate pe piaţa media în debutul campaniei electorale demonstrează slugărnicia şefilor acestor instituţii extrem de importante în stat. Implicarea directă în campanie a sperietoarei ANI - de către preşedintele ei, Horia Georgescu -, dar şi a temutei DNA - de nemuritorul şef Daniel Morar - este deplorabilă. Dar atât lui Georgescu, cât şi lui Morar nu le pasă. Ei ştiu că trebuie să se gudure pe lângă stăpân, şi o fac acum, când bătălia pentru un loc în viitorul Parlament este crucială atât pentru USL, cât şi pentru ARD.

Dar poate că răul o să aibă şi un efect uşor benefic: alţi aspiranţi la fotoliile de senatori şi deputaţi vor reflecta serios la modul în care doresc să pună mâna pe fonduri substanţiale din economia subterană. Că de poftit la şpăgi nu-i sperie nimic pe fomiştii politici!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-09-11Parerea ta...

SABIN
12 Noi 2012

Domnule Mihai Parsu, Va felicitit ca participati si dumneavoastra, dupa posibilitati, la apropierea si pregatirea Romaniei la trecerea in Uniunea Statelor Independente conduse cu atata maiestrie de catre Rusia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz