2019-10-14 23:44

Semne de întrebare în cel mai grav caz din justiţie

 |  19:58
Semne de întrebare în cel mai grav caz din justiţie

Uncaz de o mare gravitate pentru istoria justiţiei aproape că a trecutneobservat. Este vorba de Florin Apostu, prim-procurorul Parchetului de pe lângăJudecătoria Sibiu, şi de Tiberiu Popescu, ofiţer SRI, arestaţi în lunaoctombrie şi trimişi în judecată de DNA, săptămâna trecută. Ceea ce a făcutacest procuror aflat în fruntea unei instituţii şi care ar fi trebuit să fie unmodel pentru oamenii aflaţi în subordinea sa întrece orice imaginaţie. Poate vămai aduceţi aminte de câte un elev din şcoala primară care, atunci când primeanote mici, le ştergea cu lama sau cu radiera, până se găurea foaia din carnet. Dacăunui şcolar de 7-8 ani îi poţi ierta asemenea copilării, pentru ditamai prim-procurorulunui Parchet nu există nici o scuză. Doar o expertiză neuropsihiatrică l-ar maiputea salva. Dosare fictive întocmite pentru ca nişte persoane să fie şantajatepentru a plăti datoriile comerciale faţă de oameni aflaţi în spateleprocurorului. Acolo unde avea interes, Apostu repartiza dosarele unorprocurori, însă doar în condică, în realitate, procurorii nu primeau nici undosar. În numele lor, el dădea rezoluţii în dosare, fie falsificându-le semnăturile,fie, pur şi simplu, punându-şi propria semnătură. Şi cum, întotdeauna,prim-procurorul vizează ultimul lucrarea, dosarul se “întorcea” la el pentru închidereacircuitului.

Precumşcolarul bezmetic, Apostu ajunsese să scoată file din dosar, punându-i peinculpaţi să dea alte declaraţii decât cele scrise în faţa poliţiştilor. Faptelefostului prim-procuror (depăşesc cu mult suta), prezentate în detaliu încomunicatul DNA, întregesc imaginea unui om aflat în pragul demenţei.

Întrebărilenu se opresc doar la Apostu. Că şi-a aruncat cariera la coş este treaba lui şitrebuie să suporte consecinţele. De neînţeles rămâne însă altceva. Parchetul depe lângă Judecătoria Sibiu este subordonat Parchetului Curţii de Apel AlbaIulia, unde sunt pe funcţii procurori-inspectori, obligaţi să facă verificăride două ori pe an.

1.Cum de, timp de patru ani, nu l-a luat nimeni la întrebări pe Apostu legat dedosarele de anchetă găsite în fişetul său? Ca prim-procuror, el nu avea voie săfacă anchete, nu avea rol operativ.

2. Care a fost rezultatul verificărilorfăcute de Corpul de Inspecţie al Consiliului Superior al Magistraturii (CMS)?Şi CMS trebuie că a făcut unul sau două controale de fond. Cum de nu le-ausărit în ochi fapte demne de o reţea de crimă organizată?

3.Ce au făcut serviciile de informaţii din 2006 încoace, de ce nu au semnalatnimic DGIPI sau DGA?

4.De ce este cercetat în stare de libertate omul de afaceri Ilie Carabulea(administratorul Atlassib), cel mai mare magnat al Sibiului?

5.De ce nu sunt şi poliţişti incluşi, alături de Apostu, în lanţul infracţionaldescoperit de DNA, fiindcă dosarele de supraveghere se instrumentează doar detandemul poliţist-procuror şi de ce lipsesc grefieri din ecuaţie?

6.De ce ancheta a fost declanşată de DNA Alba Iulia şi nu de o structurăcentrală?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-01-22Parerea ta...

ZIGZAG
12 Dec 2010

raspuns ptr intrebarea nr 4-"4. De ce este cercetat în stare de libertate omul de afaceri Ilie Carabulea (administratorul Atlassib), cel mai mare magnat al Sibiului?" ca sa poti dormi la noapte: Este cercetat in libertate ca si SORIN OV VANTU.motivul e acelasi.ar trebui sa il stii foarte bine.sau doar vantu beneficiaza de anumite drepturi in romania iar cei care nu i plac muskiului tau tre sa fie cercetati in stare de arest>
SILE
13 Dec 2010

Intrebarile sunt legitime. Sa vedem cine va da raspunsurile. N-ar fi rau sa faceti publice si numele celor ce trebuie sa raspunda precum si functiile lor.Stiu ca presupune un efort , dar cred ca merita sa-l faceti. Toata stima. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray