2020-08-08 04:22

Sfântul Becali

 |  12:11

Robert Veress

Pot înțelege că procurorilor le scapă infracțiuni comise în spațiul online. Sunt cu duiumul și nu există resurse de monitorizare. Dar, în octombrie 2014, așadar cu peste 15 luni în urmă, Gigi Becali a spus, în fața mai multor microfoane și camere de luat vederi, fiind transmis pe diverse posturi, în direct și în reluare, că bibliile folosite în sălile de judecată, dar „neomologate” de Patriarhie, sunt satanice: „Este o biblie tot biblie, dar e o biblie de altă sectă de religie... Are același text, dar diavolii ce-ți face? Îți schimbă trei cuvinte esențiale...”.

Asta este instigare explicită (mă rog, agramată, dar explicită) la ură împotriva celor care au redactat acele biblii „satanice”; de asemenea, este ofensă la adresa autorității - respectiv, la adresa Ministerului Justiției, care furnizează bibliile, precum și la adresa magistraților, care permit folosirea acestora; mai este ofensă și la adresa celor care jură pe acele biblii. Am înșirat fapte incriminate de codul penal, fapte pe care magistrații le-au tolerat, iar Patriarhia le-a încurajat, trimițând 12 biblii omologate („binecuvântate de Patriarhul Daniel”, a precizat Becali) instanței unde, marți, Becali a depus mărturie în procesul milionarului Puiu Popoviciu. Le-a trimis cu mare milostenie, nu-i așa, pentru ca „marele creștin” să aibă pe ce jura. Și Becali a jurat - evident, strâmb, comițând o nouă infracțiune, de sperjur, pe lângă marele păcat al minciunii: „Eu mai știu atunci ce era? Că erau alte vremuri, alte lucruri... Eu eram alt om. Atunci, pe vremea aia nu eram Gigi, nu eram Gheorghe... Acuma sunt Gheorghe. Acuma am învățat și eu din Sfintele Scripturi, că dacă vei descoperi aproapele tău și Dumnezeu îți va descoperi ție la Judecată”. Astfel a justificat retractarea declarației date procurorilor, declarație prin care îl incrimina pe Popoviciu.

Blasfemie - încă una, comisă de acest măscărici. Pentru credincioșii cu intelect limitat, simpla pronunțare a unor cuvinte precum „Dumnezeu” și „Sfintele Scripturi” în aceeași propoziție ar indica faptul că autorul este o persoană evlavioasă. Dar, pentru cei avizați, ipocrizia lui Becali este transparentă, el pozând în practicant și susținător al credinței ortodoxe, doar pentru a-și atrage suport public.

Nu e de mirare faptul că mascarada nu este expusă ca atare, ci încurajată de la vârful ierarhiei BOR. Doar înalții prelați se ocupă mai mult cu politica, nu cu cele sfinte. Iar interesul politic spune că este recomandabil să încurajezi un infractor care face donații peste donații Bisericii și unor nevoiași, decât să refuzi donațiile și să îl stigmatizezi pe „binefăcător”, în condițiile în care deja a câștigat simpatia maselor. Dacă Becali ar avea un accident fatal, BOR l-ar sfinți. Sfântul Becali ar fi pictat pe pereții Catedralei Mântuirii Neamului.

Este, însă, demoralizantă, lipsa de reacție a celor care ar avea un cuvânt de spus dar tac „înțelept”, deși altfel fac pe marii exegeți și moraliști ortodocși ori de câte ori se ivește prilejul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-21

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
17 Feb 2016

CAND JUCA MILIOANE DE EURO LA RULETA IN CAZINOURILE VERNESCU SAU LA MONACO UNDE TINEA BIBLIA?SAU CAND FURA PROPRIETATILE ALTORA CU MAFIA A-N-R-P UNDE ERA BIBLIA?ASTA E DOAR UN MAIMUTOI PREFACUT...FARISEUL FARISEILOR....A JUCAT BARBUT CU TZYGANII DIN PIPERA PANA S-A SINUCIS TAICA-SAU CA A PIERDUT TOTI BANII..DUPA AIA S-A INHAITAT CU MAFIA IMOBILIARA SI CU TOTI ESCROCII...A VRUT SA INTRE IN MASONERIE SI L-AU REFUZAT MASONII CA ERA SI PROST SI GURA-SPARTA ....S-A INCURCAT CU CAMATARII SI CU VANGHELIE..DOAR DOAR IL PRIMESC SI PE EL MASON...SI NEXAM DACA SI ASTA E VREUN EVLAVIOS...ATUNCI CIOCIOLINA DE PLESHKOI E MARIA MAGDALENA SI VATICANUL S-A MUTAT LA PIPERA IN CLUBUL DE BARBUT
ANONIM
17 Feb 2016

Ești NEBUN RĂU Lacoste! :)))))))))
D-LE VERESS,
17 Feb 2016

trebuia să scrieți ”Sfântul” Becali...altfel, cine nu-l știe, crede altceva -:) În rest sunt de acord cu ipocrizia unor sutane DOAR de dragul de a le intra în buzunar gologani, pentru ei sau pentru Biserică. În fond, niște bani mânjiți, adică furați ”ingenios” de la popor, chiar de la văduva din Evanghelie, care bănuțul ei dat la Cutia Milei, reprezenta toată agoniseala ei....
NU Vă-NțELEG îN SCHIMB,
17 Feb 2016

Sfârșitul articolului, prin înfierarea IN CORPORE a ortodocșilor care ”tac” înțelept...chiar așa?! Știți cât de înjurat e Becali de către ortodocși?! Puneți la socoteală pentru a fi obiectiv - INDIFERENȚA multora, SCÂRBA - altora, și VOCEA - unora...așa, ca mine! P.S. DEMORALIZANT este faptul că astfel de MĂSCĂRICI , BUFONI de Curte Parlamentară (ținând cont c-a fost și în Comisia Juridică din partea PNL-lui -:)))) n-au fost judecați și îndepărtați din viața social-politică ci, sunt puși ca măgarii-ntre oi (sâc!) de către media - audio-vizuală și...chiar scrisă! WHY?
AUTOR
17 Feb 2016

„Înfierare in corpore”?! Nici vorbă! Mă refer la cei care au statura morală și intelectuală pentru a trage de mânecă „SOBORUL”, să nu se mai bage în seamă cu măscăriciul. Cât despre „îndepărtarea” lui Becali din media - asta e o utopie, încercată, la un moment dat, fără sorți de izbândă, de CTPopescu. Evident că, într-o media curată ca lacrima, personajul nu ar fi avut ce căuta, de la bun început. Dar, când este ridicat „de o parte a presei”, restul nu are cum să tacă pe subiect. Asta este: vrem, nu vrem, face parte din viața noastră.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz