2019-10-15 20:12

Soarta lui Boc, la mâna lui Băsescu

 |  20:21
Soarta lui Boc, la mâna lui Băsescu

Ziua deieri ar fi trebuit dedicată moţiunii de cenzură, toate comentariile despre eafiind aruncate în aer de votarea TVA-ului de 5%. Acest proiect a fost iniţiatde pesedişti şi era unul dintre cadourile promise electoratului. Ştiţi deja că pedeliştiiau anunţat că la mijloc a fost vorba de o eroare, adică au ridicat mâinile îndorul lelii, fără să ştie pentru ce.

Întrebareacare le macină pe gospodine este dacă Traian Băsescu va promulga legea sau o vatrimite înapoi în Parlament. Mai întâi, ar trebui să ştim dacă parlamentariidemocrat-liberali au votat pentru TVA de 5% în mod voit. S-au prefăcut că nu auştiut ce-au votat, ori au votat pe bune, fiind la acea oră cu capul în nori.

1. Primavariantă se susţine în măsura în care Traian Băsescu o va accepta. Dar, asta arînsemna să-şi dea singur cu stângul în dreptul, fiindcă, printre măsurile deausteritate anunţate şi asumate de preşedinte în luna mai, s-a aflat şi creştereaTVA la 25%. Totuşi, ar fi un moment propice de a-i lua Opoziţiei cireaşa de petort. Vă daţi seama ce economii pentru toate familiile din România ar însemna săcheltuiască pe lapte, pâine, ulei şi zahăr cu 20% mai puţin. Promulgareaacestei legi îi va aduce automat un plus de cel puţin 5% în sondaje, devenindastfel salvatorul poporului român. De acelaşi avantaj ar beneficia şi pedeliştii,căzuţi rău în preferinţele românilor.

2. Săadmitem că au votat fără să ştie pentru ce lege. Traian Băsescu, după ce a anunţat,ca măsură pentru scoaterea ţării din criză, creşterea TVA la 25%, evident, vatrimite legea înapoi în Parlament pentru a se îndrepta eroarea. Din acelmoment, ura maselor va fi cu 20% mai mare, exact cu procentul pe care ar maiavea o şansă să-l reducă la alimentele de bază.

3. Soartale-a jucat o festă. Pur şi simplu, parlamentarii PDL au votat din prostie olege iniţiată de PSD. Au mai fost cazuri când un proiect a trecut de Parlament,fără voia aleşilor. În acest caz, lui Traian Băsescu, Dumnezeu îi mai dă o şansăsă nu îngroape definitiv acest popor. Dacă nu va ţine cont de mesajul divin, şutulpe care Traian Băsescu îl va da legii trimiţând-o în Parlament îl va primi înapoiînzecit.

Peparcursul zilei de ieri, moţiunea de cenzură a fost dată uitării din cauza (saudatorită?) TVA-ului de 5%. Nici protestele sindicaliştilor din Finanţe saustenogramele lui Vîntu nu ar fi abătut atenţia de la moţiune cum a făcut-oiluzia - deocamdată - că s-ar putea trăi mai bine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray