2020-08-11 17:04

ŞOVĂiala favorită a Transporturilor

 |  12:53
ŞOVĂiala favorită a Transporturilor

Eleonor Roosevelt spunea că „femeia e ca o punguță de ceai: nu știi niciodată cât de tare este, până când nu o vezi cum fierbe”. Cam aşa a gândit şi actualul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, când a ajuns în Palatul CFR şi a impus-o ca secretar general al ministerului pe Elena Petraşcu.

Ca atare, dorind să vadă cât este de tare favorita sa, Şova a delegat toate competențele sale către aceasta și, astfel, fostul director general interimar al Poștei Române, mult mai cunoscută sub numele de Nuţi Faliment, pentru că pe unde a trecut a lăsat în urmă numai haos și dezastru financiar, a devenit adevăratul ministru al Transporturilor. Practic, Elena Petrașcu taie și spânzură acum în Ministerul Transporturilor pentru simplul fapt că ministrul Lucian Şova este puţin mai “aerian”, ea fiind cea care demite și numește, după bunul plac, pe cei care fac parte din consiliile de administrație ale celor peste 50 de entități aflate sub tutela ministerului. Astfel, recent, un pensionar de la Curtea de Conturi, Mihai Hură, a ajuns în CA de la Tarom și CNAB, iar prietenul lui Şova de la Bacău, Ioan Bejan, a fost impus în boardul administrativ de la CNAIR. Însă, Elena Petrașcu a aterizat si ea în CA de la Tarom și speră să ajungă și într-o poziție cheie la CNAIR. De fapt, ca și în mandatul lui Dan Şova, Elena Petrașcu este cea care birjărește Ministerul Transporturilor și în “era” Lucian Şova.

Prin numirea Elenei Petrașcu la butoanele Ministerului Transporturilor după “performanţele excepţionale” de la Poșta Română, e ca și cum ai pune lupul paznic la oi, mai ale că de numele ei se leagă și controversatul contract Bechtel. De ce? Pentru că Elena Petrașcu are mari probleme de integritate, fiind de mult timp în vizorul ANI. Însă, marea problemă a protejatei lui Şova constă în faptul că ea nu a fost în stare să-și administreze propriul patrimoniu imobiliar. Concret, ea este protagonista dosarului de executare silită nr.11157/300/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Sector 2 pentru un imobil construit prin credit de aproape 500.000 USD. Cum poate Elena Petrașcu să fie un bun administrator al unei companii de anvergură Poștei Române sau a Ministerului Transporturilor, cu responsabilități uriașe și fluxuri financiare de sute demiliarde de lei, când n-a fost în stare să-și gestioneze banii pentru propria casă ridicată într-un cartier de la marginea Capitalei?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz