2020-03-29 12:41

Spania, vuvuzeaua şi caracatiţa

 |  19:37
Spania, vuvuzeaua şi caracatiţa

Titlul nu este numele vreunei fabule şi nici al unuibanc, ci se referă doar la marile puncte de reper ale acestui CampionatMondial, primul din Africa, încheiat cu triumful, meritat zic eu, al Spaniei.

De ce “spaniolii, vuvuzeaua şi caracatiţa”? Păi, primipentru că sunt marii câştigători ai trofeului, la capătul unui turneu final care a fost poate maiechilibrat decât ne aşteptam. Pentru că au continuat seria de succese începutăîn 2008 cu titlul european, dar şi pentru că ne-au arătat din nou ce înseamnăfotbalul total.

Vuvuzelele e limpede de ce le menţionez şi nu cred cătrebuie să îi aduc aminte cuiva de zgomotul infernal pe care l-au creat de 30de zile în Africa de Sud. Totuşi, ele fac parte din farmecul acestui turneufinal, unic din multe puncte de vedere, şi cu siguranţă vom mai auzi de elemult timp de acum înainte.

Caracatiţa va rămâne şi ea în amintire şi va fiasociată cu acest turneu, după ce cefalopodul englez Paul a “prezis” corecttoate rezultatele pe care îngrijitorii i-au cerut să le “prezică”. Cel maiprobabil, ibericii nu vor mai mânca mult timp caracatiţă în restaurante cugândul la Paul, în timp ce germanii şi mai ales olandezii nu îşi vor aduce cubucurie aminte de neobişnuitul oracol.

Turneele finale au ceva aparte şi după fiecare rămânemcu câte una sau mai multe amintiri puternice pe care nu le vom uita niciodată.Şi ca să ne referim doar la ultmii 20 de ani, trebuie menţionat că după 1990 amrămas cu dansul camerunezului Roger Milla, când spunem 1994 ne ducem cu minteala minunata naţională a României născută în zodia Hagi, care a uimit lumea, darla fel de important este şi momentul ratării lui Baggio din meciul cu Brazilia.La turneul final din 1998 a fost rândul lui Zidane să strălucească, în 2002 afost Ronaldo şi a lui frizură norocoasă, iar în 2006 din nou Zidane, de aceastădată însă printr-un eveniment nefericit. Peste ani, când ne vom aduce aminte de2010 vom avea trei mari repere: Spania, vuvuzeaua şi caracatiţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

KARCOTASUL
13 Iul 2010

Nota 10 Alex
GEORGEL
13 Iul 2010

om nou cu editorial... dragut. Oricum e mai bun decat al lui Valcu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine