2020-07-02 13:50

Speakerii-colibri ai cabinetului VVD

 |  12:52
Speakerii-colibri ai cabinetului VVD

“Spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești”, cam așa sună un vechi proverb românesc. Pe acest principiu s-a adunat, la Palatul Victoria, cel de-al treilea cabinet Liviu Dragnea din ultimul an, condus de această data de Vasilica Viorica Dăncilă (VVD).

Acum, cabinetul Dragnea 3 are, în sfârșit, un prim ministru din Teleorman și 27 de miniștri. Din CV-urile postate pe site-ul Guvernului, reiese că în cabinetul VVD și-au făcut loc 11 ingineri de diferite specializări, cinci economiști, patru specialiști în drept, doi miniștri licențiați în Litere - Olguța Vasilescu și Mihai Fifor, doi  agronom i- Petre Daea și Bogdan Gheorghe Trif și câte un actor - George Ivașcu, informatician - Bogdan Cojocaru, institutor de limbă engleză - Natalia Intotero și absolvent de științe politice - Victor Negrescu.

În schimb, CV-urile membrilor echipei Dăncilă scot în evidență o mulțime de studii postuniversitare, dar mai ales de specializări și cursuri care de care mai “savante”, presărate cu aberații înșirate pe mai multe pagini, demne de cascadorii râsului. Cel mai stufos CV din cabinetul Dăncilă îl are ministrul Culturii, George Ivașcu, care, pe nouă din cele 12 pagini, a înșirat toate spectacolele de film și teatru în care a jucat de-a lungul vieții. Locul doi în topul celor mai stufoase CV-uri este ocupat de ministrul Turismului, Gheorghe Bogdan Trif, cu șapte pagini, după care urmează patru miniștri cu CV-uri de șase pagini - Tudorel Toader, Lucian Șova, Nicolae Burnete și Bogdan Cojocaru. Cel mai scut CV, de doar o pagină, îl are ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Premierul venit de la Gratia de Teleorman, Vasilica Viorica Dăncilă, are un CV de doar două pagini, la fel ca și vicepremierul Paul Stănescu și miniștrii Teodor Meleșcanu, Ioan Deneș și Valentin Popa. Mai reiese din CV-urile postate pe site-ul Guvernului că ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului sunt conduse de economiști - Sorina Pintea și Ioana Bran, cel al Apelor și Pădurilor de un subinginer mechanic - Ioan Deneș, iar Fondurile Europene sunt pe mâna unei inginere chimiste - Rovana Plumb, care însă susține că are ”capacitatea de adaptare la medii multiculturale”.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, și-a trecut în CV că a fost în 2008 și 2014 candidat la alegerile europarlamentare, doar că în România au avut loc alegeri europarlamentare în 2009 și nu în 2008. Însă, de departe, cel mai tare ministru în ceea ce privește menționările din CV este Lucian Șova, care susține că a fost speaker din partea Comisiei de Transporturi și Infrastructură din Cameră Deputaților, în martie 2014, la Atena. De asemenea, ministrul Transporturilor mai precizează că a mai fost speaker la încă vreo zece conferințe pe probleme de transporturi în țară. Cred că, deja cei de la posturile de radio încep să-l invidieze pe Lucian Șova!?

“Spune-mi ce anume răspândești în jurul tău... ca să-ți spun ce categorie de oameni îți aduni”, cam așa se caracterizează echipa Dăncilă, impusă și antrenată de Liviu Dragnea. Așa că, după analiza sumară a CV-urilor cabinetului VVD, nu ne rămâne decât să gândim cât mai profund la versurile cântate de Pasărea Colibri: ”Nu contează cât de lung am părul / Important e cât de mult gandesc”! Cât gândesc membrii echipei VVD? Vedem zilnic!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz