2020-02-25 20:30

Strategia de la FC Vaslui, între vis şi coşmar

 |  20:52
Strategia de la FC Vaslui, între vis şi coşmar

Lopez Caro, antrenor ex-Real Madrid, David Rivas,ex-Betis Sevilla, Rodolfo Bodipo de la Deportivo La Coruna, Alejandro Campano,ex-Mallorca, iar mai apoi brazilianul Adailton, fost la Parma, PSG, Verona,Genoa sau Bologna. Adevărate lovituri de imagine pentru FC Vaslui în perioadade mercato.

Gruparea patronată de Adrian Porumboiu era în acel momentmarea favorită la titlu şi moldovenii visau frumos la primul lor trofeu dinistorie. Între timp, visul s-a transformat în coşmar. Galben-verzii suntaproape de locurile retrogradabile şi eliminaţi din Europa, iar tensiunea aatins cote maxime.

După un sezon trecut foarte bun, la Vaslui s-a greşittactica încă din start. A fost adus un antrenor străin cu CV bogat, dar fărărezultate, iar jucătorii transferaţi nu mai sunt fotbalişti de ceva vreme. Cândaduci străini cu nume, dar bătrâni, e clar că au venit doar pentru bani şi nusunt interesaţi de clubul tău. Aşa cum merg românii în Azerbaidjan sau Kazahstan,aşa ajung şi dinozaurii din Primera Division la noi. “Neluăm banii şi am plecat”, e mesajul clar. Iar până acum nu mă pot contrazice.

Vrând parcă să copieze modelul campioanei CFR,moldovenii au achiziţionat zeci de jucători străini. Nu au luat însă în calculun element esenţial: limba vorbită. În timp ce echipa lui Paszkany a avut însezoanele în care a luat titlul oameni din maxim nouă ţări, per total, laVaslui, înainte de startul sezonului, erau jucători din 14 ţări. Aşa cum nicila Inter Milano sau Real Madrid nu găseşti un asemenea Turn Babel.

Cum putea să obţină o echipă rezultate când jucătoriiabia reuşesc să se salute între ei în aceeaşi limbă? Toţi au fost bulversaţi deschimbare şi asta o recunoaşte chiar unul dintre veteranii echipei. "Amcam uitat limba sârbă. M-am trezit o dată că vorbeam în spaniolă cuMilisavljevici, iar în sârbă cu Rivas”, afirma chiar căpitanul Miloş Pavlovic.

Deşieste considerat un cunoscător al fotbalului european, fostul arbitruinternaţional Porumboiu a greşit nepermis în acest caz, lăsându-se pe mâna unuiCV. Obişnuit să demită antrenori pe bandă rulantă, acum se întâlneşte cureversul medaliei şi dacă vrea să scape de Caro trebuie să renunţe şi la unmilion de euro, atât cât e clauza de reziliere a tehnicianului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine