2020-02-24 14:51

Sunt un nenorocit cu diplomă, un ticălos de profesor cu pretenţii

 |  19:58
Sunt un nenorocit cu diplomă, un ticălos de profesor cu pretenţii

Nu am nici o îndoială că, în disperare decauză, fiecare om caută mijloace, mai mult sau mai puţin ortodoxe, pentru a ieşidin impas, pentru a masca neştiinţa sau, pur şi simplu, ca să-şi arate muşchiiatunci când obedienţa se instalează la loc de cinste. Din această cauză, peministrul Funeriu l-a părăsit luciditatea, l-au lăsat nervii şi a decis ca de şcolile,liceele şi grădiniţele patriei să se ocupe, exclusiv şi decisiv, părinţii: laadministrare, întreţinere, aprovizionare, renovare, politici educaţionale,strategii manageriale, la fixarea datelor pentru lucrările de control, lapunerea, când şi cui trebuie, a notelor mari sau mici, a absenţelor, laacordarea de calificative bune sau proaste dascălilor, la repartizareajudicioasă a fondurilor şi a gradaţiilor de merit, dacă acestea vor mai exista.Dar, să nu înţelegem greşit, grupul majoritar de părinţi din consiliileadministrative ale unităţilor de învăţământ va fi coordonat, îndrumat şijustificat de către consilierul primarului, adică de bossul cel mare din aripa”laică” a învăţământului. Cu toată această mixtură, din care, cum se vede,prezenţa dascălilor este una de formă, politicianul Funeriu doreşte să readucăîn şcoli, într-o formă accentuată, următorul comportament: ”Părintele năvăleşteîn clasă în timpul orei de română şi se răsteşte nervos, fără a spune bunăziua, profesorului. «Băi, nenorocitule, cine ţi-a spus ţie să-mi asculţi fataîn prima zi a săptămânii, după ce am adus-o duminică tocmai de la mare. N-aiaflat că datorită mie tu exişti în această şcoală, că voi toţi de aici îmisunteţi subordonaţi şi că fără mine şi primar sunteţi nişte nimicuri. N-aiauzit că eu dispun de salariile voastre şi de fondurile pentru şcoală şi că,tot datorită mie, îţi mai poţi cumpăra un litru de lapte. Eu nu am diplomeletale, fac ceva pe ele, dar să nu uiţi în veci că tu exişti datorită mie caresunt şi contribuabil, şi administrator în educaţie. Deci pui note fetei melecând vreau eu, nu când vrei tu. Dacă visezi să ai pretenţii de la catedră, atuncisă munceşti 16 ore pe zi, nu 20 de ore pe săptămână»”. Această săpuneală a fostfăcută în faţa elevilor, care, frecându-se pe mâini de bucurie, au înţeles căviaţa lor şcolară se va îmbunătăţi aşa cum a dispus ministrul Funeriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

ELLA2010
31 Aug 2010

o sa fie si mai rau. vom primi si palme daca nu percutam la pretioasele lor indicatii, asa cum o colega de-a mea a primit, ca a indraznit sa dea un 4 unei pustoaice. urmarea? femeia a plecat din scoala, pt ca nu a gasit sustinere nici la director, nici la inspectorat, familia fiind una piloasa...
ELLA2010
31 Aug 2010

si pt ce atata umilinta? pt 800 de lei? de cand ma stiu am invatat, am dat examene si concursuri, am facut cursuri pe banii mei. materialele didactice eu mi le procur, cu eforturi uriase, privandu-mi proprii copii de mici bucurii, absolut normale pt ei si la degetul mic pt alti bugetari, platiti regeste. dar de acum ma duc la clasa si nu voi mai face decat un surogat de ora, asa cum guvernantii imi ofera un surogat de salariu. apoi imi iau in part-time un alt job, dupa sfatul lui base.
ELLA2010
31 Aug 2010

o sa ma concentrez, cu alte cuvinte, numai pe activitatea care genereaza bani adevarati, dar nici la post nu renunt, ca prea l-am obtinut dupa ani de munca - toata viata mea m-am pregatit pt asta. iar pe copiii mei ii voi indruma spre strainatate, voi face tot ce pot sa ii ajut sa primeasca burse la facultati din afara. sa plece din Romania, statul acesta nenorocit nu ii merita - destul m-a sacrificat pe mine si pe cei din generatia mea.
ELLA2010
31 Aug 2010

am strans in mine atata obida si incrancenare, atatia nervi, ura si neputinta, incat , vorba lui mircea badea, daca i-as intalni pe basescu si pe boc (reprezentantii unei intregi clici), sigur "le-as face rau". ca sa vorbesc totusi delicat... copiilor mei le voi spune sa nu se mai intoarca, decat numai in vizita la parinti. nu au ce face aici. asta e tara pierzaniei. tara sufletelor chinuite si distruse. tara manelelor si a scuipatului pe jos.tara bolnavilor morti cu zile. tara lui base.
MIAPYA
31 Aug 2010

Nu mai avem nici un drept.Putem fi impuscati,batuti,batjocoriti in scoala.Inainte de '90 exista un respect din partea fiecarui cetatean fata de un cadru didactic.Nu am fost membru PCR,dar munca mea de cadru didactic era respectata.Nimeni nu ma poate convinge ca era altfel. Am fost si eu eleva si respectul fata de scoala se manifesta prin respectul fata de cei de la catedra.Din pacate ,se doreste din ce in ce mai mult distrugerea scolii romanesti.Acum asistam la acest lucru pe zi ce trece.
SORINOVICI
31 Aug 2010

Mister Alex. Calmacu, mai usor cu textele la adresa ...altora, matale ai avut mari probleme la ...Agerpres de unde ai ..zburat in presa ..independenta, mai lasa textele despre ceilalti si uita-te la MATALE!!!!!!!!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine