2020-02-29 03:10

Talentul “Ficățel”-ului de la Economie

 |  13:04
Talentul “Ficățel”-ului de la Economie

După 1990, actualul minister al Economiei și-a schimbat titulatura în funcție de cei care au fost la guvernare, fiind, pe rând, denumit Ministerul Industriei, Ministrul Industriei și Comerțului, Ministerul Economiei și Comerțului, Ministerul Economiei și Finanțelor, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri iar, din 2012, Ministerul Economiei.

Astfel, din 1990, la butoanele acestui minister s-au perindat, nici mai mult, nici mai puțin, de 20 de miniștrii, dintre care Varujan Vosganian a fost ministru de vreo trei ori, iar Mihai Tudose de două ori. Însă, ceea ce a făcut Liviu Dragnea, în ultimii doi ani, cu șefia acestui minister, intră în Cartea Recordurilor: șase miniștri în aproape doi ani - Alexandru Petrescu (4 ianuarie 2017-23 februarie 2017), Mihai Tudose (23 februarie 2017-29 iunie 2017), Mihai Fifor (29 iunie 2017-12 septembrie 2017),Gheorghe Simon (12 septembrie 2017-16 ianuarie 2018), Dănuț Andrușcă (29 ianuarie 2018-20 noiembrie 2018) și Niculae Bădălău (20 noiembrie 2018- prezent). Incredibil, dar adevărat!

Prin înscăunarea baronului de Giurgiu, Liviu Dragnea a demonstrat că economia românească este jucăria sa favorită. Totodată, baronul de Teleorman a ținut să ne reamintesca că prin instalarea lui Bădălău ca ministru al Economiei, avem ocazia să revedem câteva secvențe memorabile din filmul “B.D. la munte și la mare”, mai ales că, de anul trecut, hotelul din Mamaia unde s-au filmat numeoase secvențe din acest film, Alcor, a fost cumpărat, cu vreo 4.000.000 de euro, de chiar nașul fiului lui Bădălău. Așadar, o parte din filmările cu Bădălău în rolul de ministru al Economiei, dar în regia lui Liviu Dragnea, se pot face ca-n “B.D. la munte și la mare”. Adică, după celebra replică: “Cine vă recomandă? Cine să mă recomande? Vocea și talentul meu”. Și, în ultimul timp Bădălău a avut voce, și ce voce! Mai ales atunci când l-a lăsat mut pe Tudose cu propunerea ca premier să fie Viorica Dăncilă, dar și recent, când a amuțit-o pe Firea prin revenirea în grațiile lui Dragnea. Practic, Bădălău a ținut cont de vorbele lui Simion Mehedinți: “Podoaba vieții este talentul, cununa talentului – caracterul”.

Și baronul de Giurgiu a fost talentat încă din tinerețe, când, fascinat de secvențele din “B.D. la munte și la mare”, a confundat icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea Agapia cu patru saci de grâu de la CAP Malu Spart. Dar atunci, Dumnezeul numit Ceaușescu a făcut o minune, adică a dat o grațiere, și, astfel, Bădălău a scăpat de un an de condamnare. După1990, “talentul” baronul de la Bolintin Vale a fost pus în valoare de Agenția Națională de Integritate, cea care, în octombrie 2009, a cerut anchetarea lui pentru suspiciunea de spălare de bani și fals în declarații. A scăpat de acuzații, prin neînceperea urmăririi penale, în ambele dosare. A stat fără griji doar până în octombrie 2013, când DNA l-a trimis în judecată sub acuzația de trafic de influență. Bădălău era suspectat că ar fi susținut o societate comercială, aflată într-un circuit evazionist, ca să obțină fonduri de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Evaziunea fiscală ar fi fost estimată la vreo 50 de milioane de euro, realizată prin firme fantomă, străini racolați ca asociați și mușamalizarea controalelor fiscale. Bădălău ar fi primit de la firma în numele căreia a intervenit pe lăngă instituțiile statului inclusiv pulpe, piept și ficat de pui, de aici alegându-se și cu porecla de ”Ficățel”. Și luna aceasta. DNA a mai verificat încă o dată “talentul” lui Bădălău, dar deocamdată, procurorii anticorupție nu au făcut public cât de talentat este acum baronul giurgiuvean. În schimb, Liviu Dragnea a considerat că Bădălău este unul dintre cei mai talentați membrii PSD și, ca atare, i-a oferit să joace rolul principal pe scena Ministerului Economiei. Astfel, senatorul “Ficățel” își va exersa voce și talentul în administrarea celor 7 instituții aflate în subordinea ministerului, a celor 4 aflate în coordonare și a încă vreo 56 entități economice de sub autoritatea Ministerul Economiei. Cum o va face? Rămâne de văzut. Dar, la cât este de talentat, Bădălău poate că era mai indicat să fie ministrul Agriculturii că, deh, era deja familiarizat cu produsele agricole, în special grâul, încă din 1989. Dar, cum spunea Goethe: “Talentul se făurește în tăcere, iar caracterul în vâltoarea vieții”!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine