2019-07-23 03:46

Teatru al absurdului cu Băsescu şi Boc

 |  19:38
Teatru al absurdului cu Băsescu şi Boc

Ieri, preşedintele şi premierul s-au întâlnitla Cotroceni pentru a clarifica situaţia din Ministerul Finanţelor. Faptul că auajuns să se implice până şi cei mai tari oameni din stat într-o acţiuneprotestatară este un lucru demn de apreciat. Cu atât mai mult cu cât şi-au sacrificato zi din timpul liber.

Traian Băsescu a recunoscut la o emisiune pePRO TV că ştia de existenţa stimulentelor încă din vară. De altfel, unul dintrecapetele de acuzare aduse miniştrilor Vlădescu de la Finanţe şi Şeitan de laMuncă a fost şi acesta. Pe 3 septembrie, Băsescu declara la învestirea noilorminiştri Ialomiţianu şi Botiş: “S-a merspe ideea reducerii veniturilor salariaţilor bugetari cu 25%. În aceste condiţii,mi-a fost foarte greu să înţeleg sau să accept ceea ce s-a întâmplat lunatrecută (se referea la stimulente date în august - n.n.)”. Totuşi, săptămânatrecută, sindicaliştii din Finanţe reclamau că pe lunile august şi septembrienu şi-au primit drepturile.

Fiindu-le trasate aceste dispoziţii celor doiminiştri, nici nu aveau cum să reacţioneze altfel. Cu alte cuvinte, şi Ialomiţianu,şi Botiş nu au făcut altceva decât să respecte nişte ordine clare. Strigătelede deznădejde şi înjurăturile sindicaliştilor nu ar fi trebuit adresate lor.

Prostia mare a fost că mult hulitelestimulente au fost tăiate, înainte ca noua grilă de salarizare să intre învigoare. Şi aşa cum a fost conceput acest sistem, dacă acum se taiestimulentele de tot, se riscă aruncarea în stradă a sute de mii de oameni.

La aceeaşi emisiune, Traian Băsescu afirma căminiştrii Finanţelor sunt responsabili pentru aceste probleme: “La şedinţa de buget, Pogea i-a ascuns luiBoc aceste probleme”. Cum putea să-i ascundă? Nu dispune premierul de un corpde control şi de alte pârghii de verificare? Practic, preşedintele îşi criticăpropriii oameni pentru felul în care au gestionat şi condus ţara. Cine i-a împiedicatsă-i arunce după gratii pe vinovaţi? E ca un teatru al absurdului. Din 2004, decând a câştigat primul mandat de preşedinte, el şi partidul său, tot numescoameni în funcţii şi îi tot dau jos, criticându-i aspru de fiecare dată. GheorghePogea tot din barca lor a făcut parte. Ministru Finanţelor, din parteaPartidului Democrat, între 2005 şi 2006, după ce a fost retras din Guvern, s-a întorsla activitatea din sectorul privat, ca administrator al firmei Titan Mar, ce aaparţinut primarului Capitalei, pe atunci Adriean Videanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-17Parerea ta...

SILE
19 Oct 2010

O sa ziceti ca prea o tin pe a mea , dar pina nu se va demola actualul cotet legislativ si nu va fi inlocuit cu un edificiu clar si coerent, fara porcarii de tipul ,,stimulentelor" (ca sunt destule aiureli de soiul asta),vom LALAI in continuare. Am propus jurnalistilor o purecare a constitutiei si monitorului oficial dar e LENEA prea mare. O zi buna!
ANDROIDUL CU SOBOLANI
19 Oct 2010

stimata doamna, puterea e un ziar nou, ar putea chiar intra bine pe piata, doar zicea si vantu in stenograme ca lasa portite precum vox si altele. puterea nu e inca alterat, insa ce faceti d-voastra e vizibil de la o posta (presupun ca stiti bine ce e o posta) si e destul de rusinos. acum, aveti o cariera pe care inca o mai puteti salva, dar daca veti continua in acest fel, sa fiti un tonomat, va veti compromite pt. noile vremuri fara moguli, care sunt aproape, credeti-ma
DETECTIV
20 Oct 2010

ESTE O.K ARTICOLUL !...AR FI DE DORIT SA VA PLECATI ATENTIA SI ASUPRA PROBLEMELOR CREATE EROILOR ACESTEI TARI DE BABOC...(VETERANI,EROI MARTIRI,LUPTATORI IN REVOLUTIA ROMANA ....)UNII SUNT IN GREVA FOAMEI IN PIATA VICTORIEI ...CU CONSIDERATIE PENTRU DUMNEAVOASTRA !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray