2020-01-29 04:02

Tehnocrați fără cuvinte

 |  16:01

Eduard Ivaşcu

Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, premierul Cioloș este tot mai atacat de partidele politice, inclusiv de “prietenii” din PNL, fiind în paralel asaltat cu cereri de bani din fix aceleași direcții, pentru cele mai năstrușnice și populiste idei “coapte” în Parlament. Așa se întâmplă când la putere sunt tehnocrații, iar partidele stau în tribună, nebăgate în seamă, dar foarte dornice de atenție. Neavând răspunderea de zi cu zi a guvernării, toți politicienii joacă acum practic în opoziție, iar timpul liber în exces îl folosesc ca să ocupe cât mai complet sticla televizorului.

Chiar și așa, în locul lui Cioloș mi-aș face mai puține griji în privința celor care mă atacă și m-aș preocupa mai mult de cei care le furnizează gratis muniție.

Să îl luăm spre exemplu pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, tehnocrat pur-sânge, venit direct de la Bruxelles, probabil omul din Guvern pe care Cioloș îl cunoaște cel mai bine, dat fiind că a lucrat cu el în trecut, la Ministerul Agriculturii.

Săptămâna trecută, într-un interviu pentru un ziar economic, Irimescu a aruncat mai multe “bombe”, fapt care pe unii i-a făcut chiar să se întrebe dacă interviul este pe bune sau e un “avans” din păcăleala de 1 Aprilie.

Printre altele, ministrul Agriculturii în funcție ne-a informat candid că "România este o piață de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate", iar “salamul se spală cu oțet și se pune iar la vânzare”. Mai mult, fără legătură cu Agricultura, el mărturisește cu un aer misterios că  “băieții” l-au informat că pe vremea lui Băsescu au fost cărate cu camioanele, în Elveția, nu mai puțin de 35 de miliarde de euro.

În discuții private, afirmații de genul acesta facem cu toții, eventual la o bere, dar ca ministru al Agriculturii (culmea!), să declari “on the record” că mâncarea din magazine este expirată și în același timp să îți vezi liniștit de treabă, este ca și cum celebrul Dorel ar avea aplicată pe frunte ștampila “technocrat”.

Evident că, în urma scandalului, au urmat retractări, precizări, eschivări și chiar o recunoaștere din partea Guvernului că unele dintre afirmațiile ministrului au fost “neclare și confuze”.

Dar asta interesează mai puțin. Important este ca, dacă măcar 5% din ce a spus Irimescu este adevărat, să fie luate măsurile necesare pentru ca “gunoaiele” alimentare să nu mai ajungă în galantare. Altfel, dacă este numai gura de el, Irimescu ar face mai bine să se extragă singur din Guvernul tehnocrat. Apropo, el de unde și-o cumpăra de mâncare?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine