2020-03-30 13:53

Toată România în cor: „Dă, Doamne!”

 |  16:01

Eduard Ivaşcu

Nu cred că a mai fost vreun Guvern care, într-o perioadă atât de scurtă de timp de la începerea mandatului, 2-3 zile practic, să fi anunțat atâtea vești bune pentru românii de rând. Aproape că uiți de gerul de afară, așa îți încălzesc sufletul veștile care sunt anunțate după fiecare ședință de Guvern. Păi, să le luăm pe rând, că altfel suntem în pericol să le pierdem șirul.

Salariul minim a fost mărit substanțial, pensia minimă crește și ea, iar punctul de pensie o urmează. Mai mult, pensionarii scapă de plata CASS - iar unii dintre ei chiar și de impozitul pe venit -, nici muncitorii sezonieri nu vor mai plăti impozit pe venit, în timp ce bugetarii din administrația publică primesc 20% la sută la salariu. Ceea ce însă nici nu se compară cu creșterea de 50% care îi așteaptă pe actori și pe alte categorii de artiști. Nici studenții nu sunt uitați, alocarea pentru ei crescând o dată și jumătate, ceea ce va însemna un plus consistent la bursă. Plus că vor avea și gratuitate pe tren. Să tot fii student sub Guvernul Grindeanu!

Am uitat pe cineva? A, da! Noul Executiv s-a gândit și la micii întreprinzători. Impozitul pentru microîntreprinderile cu cel puțin un angajat se reduce la 1% din cifra de afaceri, iar plafonul veniturilor pentru încadrarea în această categorie crește de 5 ori, până la 500.000 de euro.

Ca să nu mai vorbim de datul cu care am intrat  în 2017 și rămâne bătut în cuie. E vorba de TVA coborâtă la 19%, acciza redusă la carburanți și eliminarea taxei pe stâlp.

Și nu e totul, Guvernul are în pregătire o „minunată” lege a salarizării unice, la care medicii rezidenți, cărora li s-a promis un salariu de 1.200 de euro brut, încă din primul an, visează cu ochii deschiși. Plus impozit pe venit zero, o ambulanță în fiecare comună și multe alte promisiuni pentru sistemul sanitar, în fața căror nu poți decât să faci o cruce mare și să spui „Dă, Doamne!”.

După care, primul gând al românului ar fi o „urare” de bine, strămoșească, pentru guvernanții de până acum. Pentru că, nu-i așa, ne-au dus cu zăhărelul atâta vreme, deși, posibilități la buget, ca să facă și ei aceleași lucruri, existau, iată, din belșug.

Al doilea gând al românului, după ce îi mai trece din sfânta indignare, este mai mult o senzație, greu de definit, ceva care te sâcâie și îți strică cheful, ca un junghi care nu îți dă pace în noaptea de Revelion, exact atunci când stai la masă și e momentul cel mai dulce, undeva după sarmale, dar înainte de friptură:

DE UNDE BANI?

  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

POMANAGII.
07 Ian 2017

Aceasta este campanie pentru stergerea imaginii de puscarias a taranoiului de telemarlan. Imediat ce visteria va fi goala vor parasi guvernarea lasand in urma lor totul parjolit, iar cei care vor veni nu vor face fata jafului lasat de bolsevici.Sunt masuri populiste care afecteaza grav mediul de afaceri prin cresterea taxelor la angajator si discrepante mari intre bugetari (trantori) si privat( cel care suporta cheltuielile) Pe analfabetul si asistatul social , pe bugetarul lenes si pensionarul dus cu mintea nu-i intereseaza cum se fac banii.Orice plata are si rasplata.Va veni vremea cand aceste pomeni trebui date inapoi.Atunci sa te tii veselie pe pomanagii.
CROCODILUL FLAMAND
07 Ian 2017

TOT EI AU PUS LA CALE SI MIGRATIA TERORISTILOR,CA SA AIBA LA DISPOZITIE UN IZVOR PERMANENT DE "RESURSE UMANE" DIN CARE SA FACA ATENTATE ORIUNDE AU NEVOIE IN EUROPA....SA PEDEPSEASCA SCLAVII CARE NU ASCULTA DE BICIUL STAPANULUI.....NU ESTI CUMINTE?........LAS CA AVEM NOI GRIJA SA SARA IN AER ZIARELE INCOMODE,STADIOANELE CU RECALCITRANTI,SA FITI INJUNGHIATI,VIOLATI,IMPUSCATI.......DACA VA INCOLONATI CA LA AUSCHWITZ IN LINISTE TOTUL VA FI BINE......ARBEIT MACHT FREI.....DOAR CA SEFII LAGARELOR DE CONCENTRARE SUNT DIRECTORII DE MULTINATIONALE....NU MAI ESTE EICHMANN SAU DOKTOR MENGELE SEF LA AUSCHWITZ.....ESTE OMV-PETROM....ESTE VODAFONE.......ESTE KAUFLAND........DEDEMAN........ETCETERA....HEIL MERKEL....HEIL LAGARDE....HEIL NETANIAHU....ALLAHU AKBAR GHITZA......ALLAHU AKBAR UDREA-PONTA....SA TRAITI BINE...HA HA HA STUPID PEOPLE...VIDEANU LA MONACO
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine