2020-08-14 17:41

Traian Băsescu, maestrul diversiunilor

 |  18:51

În ultimele zile,asistăm la un schimb dur de atacuri şi replici fără precedent pe scena politică,artizanul lor fiind nimeni altul decât preşedintele României. Poate nicăieri înlume nu se întâlnesc la un şef de stat atâta ură şi dorinţă de răzbunare peadversarii săi politici, ca la Traian Băsescu.

Acum două seri, laemisiunea “Naşul”, a demonstrat că stăpâneşte tehnicile diversioniste. Principalatemă din acea zi se referea la fraudarea votului de către Roberta Anastase,atunci când s-a adoptat Legea pensiilor, motiv pentru care Opoziţia areclamat-o la Parchet (ieri a fost sesizată şi Curtea Constituţională). TraianBăsescu, în loc să spună că aşteaptă deciziile instituţiilor abilitate, i-a datdreptate pupilei sale şi i-a “scuipat” pe atacatori. Mai întâi, l-a făcut peVictor Ponta preş (în mod sigur, apelativul nu vine de la preşedinte, scrisprescurtat) care s-ar fi milogit să-i sprijine candidatura la PrimăriaCapitalei. Ieri, liderul PSD i-a şi dat răspunsul pe care deja îl ştiţi. Fiindcăşi PNL a atacat procedurile legate de felul în care s-a votat aceeaşi lege, şiCrin Antonescu şi-a luat una peste ceafă. Cică în 2004, a fost ajutat de Băsescusă obţină un mandat de parlamentar. Ce rost aveau aceste mărturisiri exact înziua în care se deschisese un dosar penal pe numele unui membru marcant alpartidului de guvernământ? Evident, să plimbe atenţia de la fapta comisă de celde-al treilea om în stat care, în loc de 80 de deputaţi câţi erau la momentulvotării, a văzut dublu.

O altă diversiunefolosită de oamenii Puterii a fost prezentarea listei cu primăriile PSD, pentrucare s-ar fi negociat votul, pentru 127 de miliarde lei. Dacă într-adevăr PSD afăcut şantajul pe spatele pensionarilor, va răspunde în faţa electoratului său.Dar dacă un şef de stat a prezentat nişte minciuni gogonate? La respectivaemisiune nocturnă, preşedintele a spus cu atâta convingere că Mircea Duşa,liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a negociat timp de patru zile cu MirceaToader, omologul său pedelist (“daţi-ne banii şi nu participăm la vot”) încât ajunseseşi el să creadă. Duşa o numeşte diversiune. Totuşi, nimeni nu poate să spunăcum au stat lucrurile în realitate. Fiecare tabără susţine altceva. De undeprovine lista Robertei? Să fie vorba, după cum susţine un deputat PSD, de uncentralizator pe care ea îl ceruse miercurea trecută (în ziua votului) şi anumeca, în 48 de ore, fiecare deputat să avanseze nişte cifre pentru şcoli sau primăriiîn colegiul pe care îl reprezintă? Variantă plauzibilă, dacă ne gândim că votuls-a dat pe 15 septembrie, iar lista “şantajului” comis de PSD, vânturată în faţacamerelor de luat vederi, era datată exact două zile mai târziu, pe 17septembrie, termenul transmis de preşedinta Camerei Deputaţilor.

Anastase spune căpesediştii au cerut banii, promiţând în schimb că vor părăsi plenul şi că pe 17septembrie scriau “cu mulţumiri, pentru ajutor şi înţelegere”. Aveau atâta încredereparlamentarii PSD în PDL? De ce s-ar fi dat acum pe mână lor când au mai avut oexperienţă? Se spune că, în luna ianuarie, Emil Boc voia ca proiectul de bugetsă fie aprobat cât mai repede, iar PSD şi PNL strânseseră 6.000 de amendamente.Dacă s-ar fi luat la tocat, punct cu punct, probabil că şi la această oră i-amfi găsit parlamentând despre buget în camerele reunite. Ca să nu-şi mai susţinăopiniile (oricum se respingeau, fiindcă Opoziţia era în minoritate), premierul şi-adat cuvântul de onoare că va da fiecărui parlamentar (PDL, PSD, PNL) pentrucolegiul său, suma de 2 miliarde 800 de milioane de lei. Nimeni (cel puţin din Opoziţie)nici până în ziua de azi nu a văzut aceşti bani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz