2020-07-06 23:13

Trandafirul ofilit al Brăilei

 |  16:14
Trandafirul ofilit al Brăilei

După o serie de contre și declarații contradictorii cu Victor Ponta, fostul premier din epoca Dragnea, Mihai Tudose, a demisionat, pe Facebook, din Pro România, postând chiar și o copie după demisie.

„Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”, a precizat Tudose în documentul postat pe rețeaua de socializare. Aceasta este cea de-a doua demisie din 2019 a lui Mihai Tudose, și tot pe Facebook, după ce el a părăsit și PSD-ul, la începutul anului. Prima demisie a considerat-o un „ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara”, adică față de Liviu Dragnea. „Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat”, își motiva demisia din PSD Mihai Tudose. La acea vreme, PSD era la treilea premier, după Victor Ponta și Sorin Grindeanu, care părăsea corabia PSD ca urmare a relațiilor foarte proaste cu Liviu Dragnea. Tudose spunea atunci că, în cele mai grele momente prin care a trecut PSD, a avut speranța că lucrurile se vor îndrepta, dar că „astăzi, această speranță a dispărut, după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale”.

Dar, el uita că „în cele mai grele momente prin care a trecut PSD”, el, Mihai Tudose, a ajuns, în 2015, lider al PSD Brăila, după ce „tătucul” său, Bunea Stancu, a ajuns la închisoare. Dar, tot sub îndrumarea lui Bunea Stancu, el a avut patru mandate de deputat de Brăila, deși lumea a aflat de el doar în 2014, atunci când, la propunerea aceluiași Bunea Stancu, premierul de atunci, Victor Ponta, îl numea ministru al Economiei. În 2016, ieșea din nou deputat de Brăila, sub steagul PSD fluturat de Liviu Dragnea. Și tot Dragnea l-a pus, din nou, ministru al Economiei, și, după aceea, chiar și premier. Când s-a rupt lanțul de iubire dintre Tudose și Dragnea, „ucenicul” lui Bunea Stancu a demisionat din partidul celor trei trandafiri, sărind în bărcuța micului Titulescu, alias Victor Viorel Ponta.

Dar, când a văzut că Pro România este o bărcuță prea mică pentru el, Tudose a vrut cu orice preț să ajungă europarlamentar. Dar, fiind abia al treilea pe lista Pro România pentru Bruxelles, și cum Ponta nu prea mai voia să renunțe la locul doi, pe Tudose l-a luat pitpalacul mai ceva decât atunci când vântul împrăștie puful de pe ciulinii Bărăganului. Și-a revenit doar când Ponta a renunțat la fotoliul de europarlamentar, și, astfe, ucenicul lui Bunea Stancu și-a stabilit rezidența, pentru cinci ani, în capitala Belgiei. Astfel, după ce în 2000 Tudose a schimbat aerul Brăilei pentru cel al Bucureștiului, anul acesta l-a schimbat, din nou, cu cel al Belgiei. Rămâne de văzut unde, în țară, va mai da la vâsle Mihai Tudose, după ce i s-au ofilit trandafirii sădiți în 2000 la Brăila!?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz