2020-02-17 14:38

Trebuie pedepsită maternitatea Giuleşti pentru crimă?

 |  19:57
Trebuie pedepsită maternitatea Giuleşti pentru crimă?

Raportul Berceanu, în cazul accidentului de la SpitalulCF2, ne arată ce se va întâmpla în cazul Giuleşti, maternitatea unde au fostarşi de vii 11 bebeluşi, dintre care doar 5 se mai zbat astăzi între viaţă şimoarte.

De mizeria din spital se fac vinovaţi doi medicioarecare, sancţionaţi cu 10 la sută din salariu. Măcar dacă se aplica amenda lasalariul directorului, scos basma curată, care ar fi avut de unde plăti,inclusiv daune materiale, de vreme ce umfla lunar peste 10.000 de lei(cheltuielile pentru salvarea Ameliei Antoniu şi a Roxanei Preda au depăşit40.000 de euro, dar omul poate plăti în rate).

Oricât ar agresa bunul-simţ basmaua curată legată lagâtul vinovaţilor, sunt convins că între aceştia şi o eventuală sancţiune seînalţă ziduri groase de... hârtie. Acte, legi, norme şi regulamente se fac scutpentru a-i proteja pe şefii ăi mari. De ochii lumii, sunt mustraţi cu sancţiuniridicole doi-trei ţapi ispăşitori, iar daunele sunt suportate, ca întotdeauna,de bugetul public, adică de noi toţi.

În noiembrie 2009, am făcut un pronostic, la un post deteleviziune: am sfătuit asistentele şi medicii obişnuiţi să nu mai intre întură dacă văd că aparatele sunt defecte sau nu îndeplinesc condiţiile minime defuncţionare, fiindcă ei vor fi cei care vor răspunde, inclusiv prin închisoare.Iată că singura arestată, în cazul Giuleşti, este o asistentă.

Nu mă aştept la evoluţii spectaculoase ale cazului, darsunt sigur că despăgubirile pe care trebuie să le achite maternitatea, decitoţi bucureştenii, vor fi uriaşe. Dacă în cazul Ciomu, când n-a murit nimeni,instanţa a stabilit daune de 500.000 de euro, tragedia de la Giuleşti vapresupune despăgubiri de milioane de euro.

Cred că procurorii au făcut un lucru bun când au deschisacţiunea penală împotriva spitalului. Măcar o să avem un vinovat, bun de plată,fiindcă după experienţa de până acum nici o persoană fizică, din domeniulsanitar, n-a avut cum să-şi despăgubească victimele.

Nu ne rămâne decât să ne opunem cu toţii ca primăria sădea bani publici pentru plata daunelor. Şi aşa fosta şcoală de ucenici nu erapotrivită pentru o instituţie sanitară modernă. Maternitatea poate fidesfiinţată, cadrele medicale şi aparatura pot fi transferate în alte unităţi,că tot e criză de materiale sanitare şi de personal, iar clădirea poate fivândută pentru acoperirea prejudiciului creat şi eventual pentru plata uneiconstrucţii noi. Dacă doar clădirile sunt de vină, clădirile să plătească.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

DOC
16 Sep 2010

PAPITOI !
SILE
16 Sep 2010

De fiecare data repet: Cu toate ca nu am studii juridice, imi permit sa constat ca lisa acestui tip de cultura in Romanika(rezultatul anilor de socialism care mergea spre comunism ca magarul lui Nastratin Hogea dupa scaiete,ii face pe multio jurnalisti sa faca afirmatii aiuritoare in raport cu o logica elementara.Tin minte ca in procesul de la Nurenberg atunci cind s-a pus problema sa fie judecate institutiile naziste, Gestapo, SS, etc, aliatii au preferat sa judece persoane si fapte savirsite
SILE
16 Sep 2010

De acestea. Problema noastra nu e numai justitia , ci insasi legislatia( avem o constitutie gaunoasa a afirmat ritos d-l Iosif boda, uitind sa completeze ca e unul din nasii ei).Asa ca pina nu vom av oameni sanatosi la bibilica, in stare sa formuleze o legislatie clara si coerenta, vom lalai ca pina acum. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine