2020-02-28 14:59

Trei greșeli fatale pentru Băsescu și Boc

 |  20:42

Să fie o întâmplare că americanii audescoperit gena prostiei taman când Emil Boc a făcut o vizită în State? Un ziar orientat spre cititorii portocalii a publicat știrea, alături dereportajul despre plimbarea premierului peste Ocean. Ofi vreo aluzie, căci, fără discuție, oamenii lui Boc au făcut greșeli neprovocate deadversari. Și când spun adversari, mă refer inclusiv la criza economică. Nimic nu-lobliga pe Boc să accepte suprataxarea PFA și DDA, care a pusGuvernului în cap intelectualitatea fără funcții la ICR, plus500.000 de mici întreprinzători, foști votanți Băsescu. E posibil, totuși, să-l fi obligatșefulsău, care dorea să se răzbune pe ziariști, dar în mod sigur nu Băsescu l-a pus să sfideze prostește o țară întreagă,proclamând absența cozilor de la Fisc.

Tot o greșeală de comunicarea făcut și Vasile Blaga, cu fraza ”este o modă să mergi la stăpân”. Până la aceastderapaj, nu i se putea reproșa sărăcia polițiștilor. După, mulți vor spune că așa vorbea Elena Ceaușescu, stăpâna supărată pe ”viermii” care nu se mai satură de mâncare. Ce săle replici?

Dacă doar guvernul ar face astfel de greșeli, PDL ar maiputea scăpa, remaniind premierul. Degeaba, după ceparlamentarii portocalii și-au lovit devastator propriul partid. Personal, cred căau reușit să alunge până și alegătorii fideli, din așa numitul nucleu dur pe care se baza relansarea din 2012.Fraudarea votului, ca fraudarea. În fond, românii o puteau considera o mică șmecherie, unexemplu de ”lasă că merge și așa”. (Apropo, îmi scot pălăria în fața campaniei dediversiune atât de abil pusă la cale de Cotroceni, un adevărat spectacol desunet, lumină și fum. Păcat că această mobilizare de inteligență politică nu ecanalizată spre ceva constructiv, mare pierdere că echipa lui Băsescu își valorifică harulde partea întunecată a Forței). Dar ceea ce fac Anastase și Vișan este o crimă împotriva propriilor interese.Multe înghit românii, dar nu să-i prostești în față. ”Au fost în sală 160 de parlamentari, pe 15septembrie?”, întreba Oana Stanciu. ”Pe 21 s-a votat corect”, răspundea Vișan...

Păi, dacă asta se întâmplă în văzul lumii,ce s-o petrece în spatele ușilor închise, acolo unde se atribuie comenzile de stat?Cât de disperat poți să fii ca să te înjosești într-atât? Cu ce poți fi șantajat, saucumpărat?

Veți spune că n-am dreptate, că românii nu sunt unguri, săiasă în stradă când un ministru e prins cu minciuna, așa cum s-aîntâmplat la Budapesta. Dovadă chiar mitingul de la Cotroceni: nici când au ieșit în stradă polițiștii, bucureștenii n-au găsitcuraj să protesteze. Poate că o duc bine. Rămâne de văzut ce vor face la iarnă.În 1989, se striga: ” Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, casă-șiaducă toți manifestanții aminte de datoria morală față victimele dictaturii.

Acum, principala datorie e creditul labancă. Mitingul polițiștilor va avea succes când toți românii vor striga în față la Cotroceni:”Nu plecăm acasă, foamea nu ne lasă”. Stați liniștiți. La faza cu foamea lucrează și Boc și Anastase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

SILE
25 Sep 2010

Nu sunt fan Basescu, nici PDL. Dar aceasta ura impotriva portocaliilor nu sta bine unui jurnalist.Ce am invatat eu, personal de la d-l Coposu , fara a-l cunoaste direct, e ca e incorect sa-i spui cuiva ca e prost, dar cind spune sau face o prostie, esti indreptatit sa folosesti substantivul respectiv.In privinta greselilor, intrega clasa politica(si nu numai) umbla doar prin strachini.Ce astept, sunt niste oameni care sa spuna: de ce nu e bine asa si e bina asa( argumentind si de ce e bine).
D-USA-ATLANTA
25 Sep 2010

Stimate Vasile,Sile,se pare ca nu ai inteles nimic din cuprinsul articolului.Nu-i nimic.Nu dispera.Nu esti tu de vina.Tocmai ne-am linistit ca americanii au descoperit buclucasa gena raspunzatoare de stingerea luminii din tartacuta unora. Nici o problema,trebuie sa existe si astfel de oameni(soareci). Noapte buna !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine