2020-07-07 16:38

Trif, nada lui Dragnea pentru turism

 |  09:55
Trif, nada lui Dragnea pentru turism

Prin instalarea cabinetului Dragnea 3, adică Vasilica Viorica Dăncilă (VVD), portofoliului Turismului a fost încredințat inginerului agronom de la Sibiu, școlit și prin garnizoana Colegiului Național de Apărare, Gheorghe Bogdan Trif.

A fost o numire surprinzătoare întrucât Trif era tehnocratul numit de Cioloș în fruntea Gărzii Naționale de Mediu. Între timp, tehnocratul a lăsat tricoul verde de la Mediu pentru cel roșu de la PSD și, hop, a ajuns și vicepreședinte al partidului! Dar ce mai contează acest “minuscul” amănunt, dacă așa a vrut Dragnea? Adică, e ca-n acea cunoscută epigramă adresată ministrului Turismului: ”Guvernul, după instalare,/Şi-a pus miniștrii de faţadă,/Că în turism-cu munți și mare / Mai trebuie și câte-o nadă”. Şi Trif s-a dovedit nada perfectă a lui Dragnea pentru turism. Ca atare, nada lui Dragnea de la Sibiu a fost aruncată de vreo patru luni de zile în apele învolburate ale turismului și nu s-a prins nimic de ea din tot ce era agățat în programul de guvernare al PSD pe acest domeniu. Rând pe rând, din năvodul lui Trif au căzut legea turismului, care trebuia promolgată de trei luni și jumătate, dar și înființarea OMD-urilor și acreditarea  ataşaţilor de turism.

De ce? Pentru că Trif a vrut să fie cel mai mare „braconier” din turism, în perioada de prohibiție. Adică, trebuia doar să înainteze către Parlament aceste proiecte, deja finalizate și avizate încă din luna ianuarie 2018. Dar cu toate acestea le-a blocat pentru simplul motiv că n-a pus el aceste momeli legislative în undița turismului, ci fostul ministru Mircea Dobre. Dar n-a fost de ajuns că a blocat cele trei proiecte vitale pentru turism, a mai pus umărul serios și la compromiterea sezonului estival pe Litoral, pentru următorii 10 ani. Cum așa? Foarte simplu! În afara faptului că a chefuit de ziua sa la Mamaia și s-a rumenit la soare în Vama Veche, de 1 mai, Bogdan Trif n-a fost interesat nicio clipă de soarta plajelor, așa cum ar fi trebuit să fie orice ministru responsabil al Turismului.

Ca atare, s-a ajuns ca, la 1 iunie, să nu se știe încă cine administrează plajele de la malul mării, pentru simplul fapt că licitațiile pentru închirierea plajelor s-au încheiat abia la sfârșitul lunii mai. Colac peste pupăză, nu sunt încheiate nici contractele cu salvamarii, iar trenurile vacanței staţionează în depoul indiferenţei şi nepăsării de la Ministerul Transporturilor. Oare cine are interesul să saboteze programul de guvernare al PSD și să compromită turismul de pe Litoral pentru următorii zece ani?

Nu cumva tot oamenii din PSD în frunte cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, dar și cu cei ai Apelor și Pădurilor și Transporturilor! Dar poate pentru Dragnea şi Dăncilă culmea turismului românesc este ca ministrul Turismului să facă turism între Palatul CFR și Palatul Victoria, cu vizite scurte și dese la sediul PSD din Kisselef?!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz