2020-02-18 17:21

TuDorel-Fane-Gongorel TOADER

 |  12:24
TuDorel-Fane-Gongorel TOADER

De mai bine de un an și jumătate, Tudorel Toader a ajuns vedeta României, după ce ani la rând n-a știut nimeni de el, deși a fost judecător la Curtea Constituțională a României.

Nu este zi în care să nu vorbească despre problemele justiției, despre dosare, legi sau despre procurorul general. Adică despre toate și...orice din justiție! Cum vede un microfon sau o cameră de luat vederi, începe recitalul. Vorbește, vorbește și tot vorbește, până când ne plictisește, pentru că nu spune decât vorbe, vorbe și iar vorbe, doar că să se audă la televizor! Nu mai poți să deschizi frigiderul sau vreo conserve, de teamă să nu apară …Tudorel Toader. Practic, observăm că anul acesta rulează în România o nouă versiunea a filmelor din seria “Brigada Diverse”, numai că rolurile lui Gogu, Trandafir și Patraulea nu sunt jucate acum de regretații Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Jean Constantin, ci de Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Florin Iordache. Însă, sarea și piperul noii versiuni a “Brigazii Diverse”, adică hazul de necaz, este adus pe sticla televizorului de ministrul Justiției, TuDorel Toader, care-l face pe regretatul Ștefan Bănică să se răsucească în mormânt de invidie. "Eu sunt Fane-ncurcă-lume/Mi-am făcut în târg renume/ De te uiți în ochii mei/N-ai să știi cât ai să bei!/ Până mâine în zori de zi, cântecele îmi vei sorbi/ Cântece, povești și glume la nea Fane, Fane Încurcă lume”.

Practic, TuDorel Toader este unul dintre cei mai răsăriți “ucenici” ai regretatului Ștefan Bănică, care spunea că: "Sunt un om care n-ar supăra pe nimeni niciodată și care înțelege să dăruiască tuturor oamenilor un surâs, o glumă, o butadă. Înțeleg că prin asta subțiez ticăloșia și întunericul (...) Sunt un biet nătâng. Sunt Mitică Popescu”. Însă, noul Mitică Popescu al cabinetului Dăncilă, adică TuDorel Toader, a ținut să ne mai demonstreze că a studiat atent opera poetului spaniol Luis de Góngora y Argote care s-a remarcat prin lirica ermetică și prețioasă, de o eleganță rafinată și o mare forță de sugestie. Ulterior, Nicolae Iorga a definit lirica poetului spaniol gongorism și, astfel, a rămas în istoria literaturii sub denumire de curentul gongoric, de la numele lui Luis de Góngora y Argote. Peste timp, adică în acest an, TuDorel Toader încearcă cu disperare, zi de zi, să-l plagieze pe Gongora, sugerând că tot ce spune este adevărul absolut. Numai că, gongorismul este un curent literar ceva mai special, pe care ministrul Justiției l-a perceput și reprodus printr-o lege a lui Murphy care spune că: “Dacă nu poți să uimești lumea cu inteligența ta, zăpăceste-i pe toți cu tâmpeniile tale!”.

Practic, TuDorel Toader este preocupat zilnic să-l plagieze pe Gongora, pe Murphy, pe Dorel, din reclamele la o marcă de coniac, dar mai ales pe “Fane, Fane Încurcă Lume”! Astfel spus, ministrul Justiției a ajuns la vorbele lui Caragiale din finalul piesei “Termitele”: „O! ce cruzi sunt oamenii de știință! Ce ființă fără inimă a fost acel savant! Auzi dumneata ce răutate!... Ei! ce pot gândi bietele mici gangănii pomenindu-se afumate așa fără nicio milă?... Firește, nu pot gândi altă decât: Ia uitați-vă la sălbaticii de oameni ce vrăjmășește s'au pornit cu toții să ne distrugă casa... noastră! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine