2019-10-23 01:15

Tupeul şpăgarului

 |  12:36

P24

Temele mitingurilor de până acum par să fi fost pretenţii “de fiţe”, faţă de cel actual. Par să fi fost într-o altă lume, altă societate, evoluată, desigur. Totuşi, o mână de oameni ieşea pentru acţiuni ecologice, pentru păduri, ape nepoluate, Roşia Montană, plantări de arbori, strângeri de fonduri, salarii mai mari. Firesc, autorităţile nu s-au perpelit de grija celor câteva sute, rareori mii, de oameni pentru care aceste “fiţe” contau. Fapte grave, dar umbrite de enorma masă de oameni ieşită în stradă, se petrec prin cluburi şi restaurante.

Constată, uimită şi surprinsă în acelaşi timp, poliţia locală că patronii de cluburi şi restaurante care funcţionează ilegal nu sunt speriaţi, nici măcar mişcaţi, de decizia de a fi închişi. Ei funcţionează bine-merci şi fără avize sau autorizaţii, şi fără să plătească amenzi. Că pun în pericol viaţa tinerilor sau a copiilor noştri, e un fleac pentru ei. La fel de insignifiantă este şi descinderea poliţiştilor locali, care i-au surprins funcţionând după ce fusese dată decizia de închidere. Başca şi fără bonuri fiscale. Pentru ei, doar banul contează. “Sunt şmecheri” vor spune mulţi. Eu spun doar că au tupeul şpăgarului, al celui care ştie că a cumpărat tăcerea autorităţilor cu bani grei, uneori prea grei. Tot aşa mă întreb cum de nu au ajuns poliţiştii locali la cluburile şi localurile care aparţin colegilor, sau foştilor colegi, din primării şi care nu au avut niciodată avize de funcţionare? Şi ei ştiu acest lucru. Răspunsul se autoimpune, nu-i aşa? Sfânta şpagă să trăiască bine, restul, un fleac.

Graţierea pe şest a corupţilor pusă la cale de guvernul Sorin Dragnea (nu este o greşeală, căci Sorin e băgat în faţă, ca prenumele, dar este manevrat, de fapt condus, de Dragnea) a depăşit limitele toleranţei publice. Şpăgarii, recte politicienii, s-au speriat şi au inventat noţiunea de “oamenii sistemului” în care i-au băgat pe toţi mitingiştii. Să înţelegem că pensionarii şi gugetarii votanţi ai PSD sunt în afara sistemului! Am remarcat însă că sintagmele se atribuie cu teamă, pentru că numărul celor care au ieşit în stradă este copleşitor, chiar şi pentru cei care şi-au băgat mandatele în buzunare, crezând că nu mai datorează nimic nimănui. Tăcerea suspectă a primarului general pentru nişte mitinguri neautorizate, tăcerea poliţiei, a jandarmeriei sunt semne că frica i-a copleşit pe guvernanţi şi politicieni. Pentru proşti, promisiunea electorală este şi ea o şpagă. De aici şi tupeul de a clama promisiunea ca pe un dat. Şi presimt că încă nu am văzut tot. Mai urmează nişte reprize pe care nu ştiu cine le va câştiga. Şpăgarii puterii se tem însă de decizii radicale şi mă tem că vor prefera să alimenteze un război civil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-03Parerea ta...

LEVST.
03 Feb 2017

Si totuisi, SI pesedeul (poate nu chiar in bloc) merita sa fie sanctionat, insa orice analiza , pe orice fel de media (fizic sau virtual) sufera de cea ce se numeste lipsa de echidistanta si finalitate, si anume , nu numai iohanis (sau dragnea, etc.) este de vina pentru situatia Romaniei, CI INTREAGA CLASA POLITICA DE DUPA *89, asa cum(vorbind despre finalitate) nimeni nu vrea sa spuna cea ce eu spun de ani si anume ca Romania nu se va redresa (ba chiar risca dezintegrarea), pana nu ESTE DISTRUSA ( chiar fizic, partial) INTREAGA CLASA POLITICA (adica 5 mii de indivizi declasati complet, decazuti la stadiul de animal inferior de prada) , prin incarcerari(legale si bine motivate) de minim 10 ani ale acestor indivizi(masa), urmand ca pentru capii lor(pres-edinti, pm-i, etc.) sa se impuna pedeapsa CAPITALA , in public, si -bineinteles- confiscarea totala a averilor acestora( si acolitilor) si intoarcerea la MOnarhie, insa NUMAI CU APOR T ENGLEZ, garantie a transformariii Romaniei -peste noapte- din Cenusareasa in ceva gen Steaua Sudului...Orice boala teribila are tratament pe masura, adica radical, exact aceasta este situatia Romaniei...Cat despre iohanis, sa nu creada cineva ca l-a lovit dragostea de dreptate etc., cea ce face el acum (bine) este dictat de frica -bine motivata(i-am spus-o si eu si, poate altii din jurul sau, mai destepti ca el) ca urma(si inca poate fi in vigoare) suspendarea sa, iar pesedeul at fi accedat si la presedintie, practic ar fi transformat Romania intr-o noua dictatura, ceva mai largita. Speranta mea este la cadrele militare arondate pe pe langa NATO, poate ei inteleg situatia si vor interveni, chiar in forta...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray