2020-05-25 16:41

Ultima noapte de nicotină

 |  19:54

Alin Burtescu

Curtea Constituţională i-a dat miercuri dreptate Aureliei Cristea, deputatul PSD care a iniţiat Legea Antifumat. Cel mai probabil preşedintele Klaus Iohannis o va promulga, aşa că din martie nu se va mai fuma în spaţiile publice închise, restaurante, cluburi, şcoli sau spitale. De asemenea, în apropierea locurilor de joacă pentru copii fumatul este strict interzis.

Viciul care omoară în jur de patru români pe oră va fi taxat cu până la 500 de lei pentru persoanele fizice care nu respectă legea. Pentru baruri amenzile sunt curpinse între 5.000 şi 15.000 de lei.

Părerile în privinţa îngrădirii dreptului de a fuma oriunde şi oricând sunt bineînţeles împărţite. Nefumătorii sunt fericiţi că nu vor mai inhala substanţele dăunătoare grav sănătăţii. Lor li s-au alăturat câţiva pufăitori, care nu vor să-i mai deranjeze cu fumuri.

Profitând de curentul creat, într-o şedinţă a unei asociaţii de proprietari dintr-un bloc bucureştean, cineva a propus să nu se mai fumeze nici în apartamente. Fumătorii au recţionat prompt: “Data viitoare o să ne interziceţi să mai facem şi sex cu geamul deschis”.

Într-un bar din Centrul Vechi, un individ cu ţigara aprinsă în colţul gurii anunţa: “Bă, dăm drumul la seri tematice, cu fumători. Să vedem, ce-o să ne facă?!”.

La o stradă distanţă, discuţiile au evoluat şi s-a ajuns la corectitudinea politică. “Păi ori suntem minoritate, ori nu mai suntem? Să dea legea şi pe urmă ne cerem drepturile: Vrem locuri unde să fumăm! Şi tot aici ajungem”.

Dintr-un colţ, s-a revoltat altul, cu iz ecologic: “Da aia care a băgat legea merge cu maşina? Înseamnă că ne poluează!”

În mai toată Europa, fumatul în baruri, cluburi şi restaurante este interzis. Să vedem cât va dura pe la noi...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine