2020-08-11 17:00

Ultimele trei zile

 |  19:12

Eduard Ivaşcu

Mai sunt doar trei zile până la alegerile prezidenţiale, iar raportul de forţe dintre cei doi candidaţi consideraţi favoriţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, pare acum mult mai echilibrat decât la începutul campaniei. În ciuda faptului că a furat startul, profitând la maxim de expunerea mediatică nelimitată şi de „robinetul” pomenilor electorale, premierul Victor Ponta pare să-şi fi pierdut ceva din aplombul iniţial. Sigur, e posibil ca zelul DNA din aceste zile să îi fi „furat” din atenţia mediatică de care a beneficiat şi asta să îl fi descumpănit puţin. În august, sigur pe el, Ponta a făcut celebra declaraţie cu popcornul, declarându-se adeptul unui non-combat total în primul tur, pornind de la faptul că el oricum pleacă de la un scor de 40% din voturi, asigurat de alianţa PSD-PC-UNPR.

Între timp, se pare că aşteptările candidatului privind scorul său electoral au suferit o corecţie, zilele trecute el anunţând noua sa ţintă de voturi: 37,5%. Şi asta deşi nu a lăsat nimic la voia întâmplării, a „marcat” zeci de ore de prezenţă la tv, cu orice ocazie imaginabilă, inclusiv la „Viaţa Satului” şi mii de kilometri străbătuţi prin ţară, împărţind sume reale, din bugetul statului şi numărând voturi virtuale în contul său personal. Doar la popcorn pare să fi renunţat.

Şi totuşi, chiar şi în aceste condiţii, ale unei maşinării infernale de vot la care trag, teoretic, toţi baronii PSD din ţară, „motivaţi” de biciul lung al DNA, spectrul ratării „obiectivului” pare să îşi fi făcut loc în sufletul candidatului.

În ciuda aerului optimist afişat de comunicatorii PSD, în timp ce „stâlpii” partidului cad rând pe rând sub rafalele de stenograme ale procurorilor, se pare că vânătoarea declanşată de DNA nu este chiar lipsită de urmări în economia campaniei electorale.

Sondaje de încredere, dar care nu văd de obicei lumina platourilor de televiziune, arată că intenţia de vot pentru Victor Ponta scade abrupt în mediul urban, semn că publicul informat, atent la cine mai intră pe uşa DNA, începe să se întrebe dacă mai merită să îşi dea votul pentru liderul unui partid care pare să fie mai mult de esenţă penală, decât social-democrată.

Chiar şi aşa, nu există nici un dubiu că Victor Ponta va intra cu brio în turul doi, însă diferenţa faţă de Klaus Iohannis va fi mult prea mică pentru a se culca pe lauri. Cu un scor care va fi, cel mai probabil, sub intenţia de vot a partidului şi cu un potenţial de creştere cvasiinexistent, Ponta riscă să repete, e drept la o vârstă mult mai fragedă, parcursul politic al mentorului său, Adrian Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-02Parerea ta...

PUSCHE PE LIMBA, BRE!
30 Oct 2014

in privinta lui Ponta! Pentru binele intregii natii, daca nu vrem s-o luam pe campii de-abinelea, nu trebuie sa iasa nenea asta presedinte!
PONTA SI CU TRADICEANU,
30 Oct 2014

brat la brat, tinandu-le trena (sau coada) nea Mele'...jalnic in inchipuire, transpus in realitate:)
NICI PE JOHANNIS
30 Oct 2014

nu-l vad BINE...parca are trasa o perdea, pe bune! Chiar nu pot sa previzionez! Intr-adevar! Va fi important sa se duca cat mai multa lume LA VOT! Ca vor pune niste semne de organe pe buletine, niste tepe bine plasate peste sigle (bine ar fi fost peste niste moace :) alaturi de niste mesaje porcoase, ca vor vota DEJA cu cineva dintre astia 14, numai sa se duca, bre! Asta e!
EU ASTEPT BOMBA
30 Oct 2014

care ticaie pe anumite site-uri ca numaratoare inversa; sa vedem cand EXPLODEAZA, in fata carui candidat, ce reactii vor aparea dupa...si, cel mai important: DACA cel vizat SE CARA DIN CURSA! Impactul mediatic trebuie sa fie nimicitor prin dezvaluire! Iar cel vizat, sa aiba putina mandrie ca sa dea-napoi ca racul!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz